Головна Новини Суспільство Війна з Росією План Герасимова щодо окупації Донбасу провалився: у британській розвідці озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

План Герасимова щодо окупації Донбасу провалився: у британській розвідці озвучили подробиці

За останні 80 днів російські окупанти здобули лише незначні успіхи на Донбасі ціною десятків тисяч людських жертв

1 квітня 2023, 12:28 comments10287
Поділіться публікацією:

Командувач загарбницьких військ РФ Валерій Герасимов провалює головне завдання, яке перед ним поставив особисто Путін. Вже очевидно, що Росія не може окупувати весь Донбас, як це було неодноразово заявлено вищим російським керівництвом. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter із посиланням на дані розвідки.

План Герасимова щодо окупації Донбасу провалився: у британській розвідці озвучили подробиці

Валерій Герасимов. Фото: з відкритих джерел

У британській розвідці звертають увагу, що вже минуло понад 80 днів, як Валерію Герасимову було поставлено завдання – окупувати весь Донбас, домогтися того, щоб російські війська вийшли на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Валерій Герасимов мав особисто керувати зимовим та весняним настанням росіян з метою окупації всього Донбасу.

"Після 80 днів стає все очевиднішим, що цей план провалився", — вважають британські аналітики.

Військові експерти вважають, що єдине, чого вдалося досягти росіянам за нового наступу – це добити небагатьох тактичних успіхів, але за це довелося заплатити величезну ціну в десятки тисяч жертв.

"Після десяти років на посаді начальника генерального штабу існує реальна можливість того, що Герасимов розширює можливості того, наскільки російське політичне керівництво терпітиме провали", — йдеться у звіті британської розвідки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ймовірність цьогорічної перемоги України : у США зробили тривожну заяву.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗСУ відновили позиції навколо Бахмута, але є небезпека у самому місті: подробиці від експертів Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини