Головна Новини Суспільство Війна з Росією Півострів контрастів: У Криму «свіжа» мобілізація і додаткові вихідні
commentss НОВИНИ Всі новини

Півострів контрастів: У Криму «свіжа» мобілізація і додаткові вихідні

Росія мобілізує рятувальників і пожежників у Криму, а Аксьонов тим часом оголошує чотири додаткові вихідні

21 березня 2023, 22:22
Поділіться публікацією:

Росія в окупованому Криму вербує пожежників, рятувальників і співробітників пенітенціарної служби до лав своєї армії. Про це повідомляє український "Центр національного спротиву", пишуть "Коментарі".

Півострів контрастів: У Криму «свіжа» мобілізація і додаткові вихідні

попри новооголошені вихідні, мобілізацію ніхто не скасовував

"Щоб заповнити кадровий дефіцит, що виник через мобілізацію, окупантам доводиться шукати нових працівників місцевої ДСНС", – сказано в повідомленні.

За даними організації, для цього російська влада Криму прибрала віковий ценз для пожежників і рятувальників.

Тим часом російський "глава" анексованого Криму Сергій Аксьонов оголосив чотири додаткові вихідні – по два у квітні та червні. Йдеться про: 17 квітня – у зв'язку зі святкуванням Великодня, 21 квітня – у зв'язку зі святкуванням Ораза-байрам, 5 червня – у зв'язку зі святкуванням Святої Трійці, 30 червня – у зв'язку зі святкуванням Курбан-байрам.

"У республіці поважають духовні традиції всіх народів Криму. Міжконфесійний та міжнаціональний мир – найважливіша основа нашого суспільства", – зазначив російський "урядовець".

Як писали "Коментарі", у ЗСУ відреагували на вибухи в Джанкої, що сталися напередодні, і натякнули, що росіянам час збирати валізи. І попередили, що вибухи в Джанкої не останні, далі буде більше.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про версію рашистів щодо "бавовни" у Джанкої, що на анексованому півострові. Метою удару українських безпілотників по окупованому Джанкою є намагання України напередодні очікуваного контрнаступу перервати залізничне сполучення між материковою частиною України, окупованою РФ, та Кримом.

Читайте також на сайті "Коментарі" - Україна заявила про знищення в Джанкої потягу з російськими ракетами "Калібр".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини