Головна Новини Суспільство Війна з Росією Південна Корея порахувала на скільки часу вистачить запасів зброї в КНДР для РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Південна Корея порахувала на скільки часу вистачить запасів зброї в КНДР для РФ

При інтенсивному постачанні на війну в Україну запаси зброї КНДР вичерпаються за три місяці.

сьогодні, 15:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Південна Корея оцінила можливості КНДР та виявила, що Кім Чен Ин може забезпечити Росію військовим постачанням на період до трьох місяців. Таку інформацію озвучив представник керівної партії Південної Кореї Кан Де Сік, посилаючись на дані Міністерства оборони країни.

Південна Корея порахувала на скільки часу вистачить запасів зброї в КНДР для РФ

Північнокорейські військові. Фото: CNTAC

За оцінками, Північна Корея використовує свої заводи з виробництва боєприпасів на повну потужність для постачання зброї Росії. Минулого тижня Національна розвідувальна служба Південної Кореї підтвердила, що Пхеньян планує надіслати близько 10 000 військових до Росії. Перші 1500 північнокорейських військових вже були відправлені до РФ. Крім того, Південна Корея оцінила також можливості КНДР щодо поставок військової техніки та боєприпасів.

"Передбачається, що Північна Корея має зброю та інші військові матеріали, яких може вистачити від одного до трьох місяців", – заявив Кан Де Сік із посиланням на міністерство оборони Південної Кореї.

Видання Yonhap вказує, що Північна Корея відправила до Росії близько 20 000 контейнерів зі зброєю через північно-східне портове місто Раджин. Таким чином приблизно 9,4 мільйона 152-мм снарядів могли бути перевезені в цих контейнерах до РФ.

"Звіт показує, що хоча поставки Північною Корею 152-міліметрових артилерійських снарядів і ракет до Росії поки що мали обмежений вплив на її запаси, додаткові поставки потенційно можуть перешкодити її військовій підготовці через брак боєприпасів", — йдеться у матеріалі.

Південна Корея наголошує, що із 200 заводів з виробництва боєприпасів, що розташовані в Північній Кореї, більшість працюють на "повну потужність", забезпечуючи зброєю Росію. Однак деталі про обсяги виробництва залишаються обмеженими, оскільки багато з цих заводів побудовані під землею для захисту від атак.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стало відомо основне призначення військ КНДР на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Північної Кореї на відправлення своїх солдатів на допомогу РФ у війні проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини