Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перша реакція Північної Кореї на своїх солдатів на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша реакція Північної Кореї на своїх солдатів на війні в Україні

Стереотипними та безпідставними чутками назвали в КНДР інформацію про північнокорейських військових на війні в Україні.

сьогодні, 11:20 comments1279
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Північна Корея вперше відреагувала на інформацію залученість північнокорейських військових для допомоги Росії у війні в Україні. За словами представника КНДР в ООН такі заяви слід вважати "безпідставними стереотипними чутками".

Перша реакція Північної Кореї на своїх солдатів на війні в Україні

Північнокорейські військові. Фото: CNTAC

Представник Північної Кореї на засіданні комітету під час Генасамблеї ООН прокоментував заяви про співпрацю РФ та КНДР, зокрема відправку північнокорейських військових на війну в Україну.

"Що стосується так званого військового співробітництва з Росією, моя делегація не відчуває потреби коментувати такі безпідставні стереотипні чутки", — сказав дипломат КНДР.

Це став перший публічний та офіційний коментар Північної Кореї на інформацію південнокорейської розвідки, яка повідомила про рішення КНДР надіслати понад 10 тис. військових в РФ для навчань, а згодом і залучення до війни в Україні під виглядом бурятів та якутів. Крім того, повідомлялось, що перші півтори тисячі солдатів КНДР вже прибули до Владивостока.

Також про відправку північнокорейських солдатів на війну в Україну повідомляв президент Володимир Зеленський вказуючи, що така інформація надійшла від української розвідки. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що згідно з даними Південної Кореї КНДР може вимагати від Путіна ядерні технології в обмін на своїх солдатів на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про те, як у Кремлі відреагували на інформацію про присутність військ Північної Кореї на війні в Україні назвавши такі заяви "суперечливими", але не стали їх спростовувати. Крім того, у США також прокоментували залученість північнокорейських солдатів для допомоги Росії. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини