Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підсумки псевдореферендумів Росії в Україні: як події розвиватимуться далі
commentss НОВИНИ Всі новини

Підсумки псевдореферендумів Росії в Україні: як події розвиватимуться далі

Не можна виключати застосування Росією хімічної, вакуумної та навіть тактичної ядерної зброї

25 вересня 2022, 12:05 comments3132
Поділіться публікацією:

У РФ очікують, що 30 вересня може відбутися послання диктатора Володимира Путіна до Федеральних зборів, де він, ймовірно, заявить про визнання "референдумів про приєднання до Росії" окупованих українських регіонів (частини Донецької, Луганської, Херсонської, Запорізької областей). Україна тим часом ініціює скликання термінового засідання Ради безпеки ООН у зв'язку із проведенням псевдореферендумів. Як події можуть розвиватися далі у короткостроковій та середньостроковій перспективі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Підсумки псевдореферендумів Росії в Україні: як події розвиватимуться далі

Референдум у окупації. Фото: з відкритих джерел

Нам слід бути готовими до продовження завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури

Експерт Українського інституту політики Руслан Бізяєв вважає, що в короткостроковій перспективі Росія спробує зробити все можливе і неможливе, щоб приєднати хоча б весь Донбас. Або створити передумови для цього.

"Щодо ситуації у тимчасово окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей, то там немає навіть органів, які могли б звернутися до РФ. Так звані "адміністрації" не являють собою суб'єктів міжнародного права – ні визнаного, ні невизнаного", – пояснює експерт.

Тому, продовжує він, очевидно ми спостерігатимемо два розбалансовані процеси. З одного боку – спробу якнайшвидше включити до складу Росії Донецьку та Луганську області України. З іншого – створити передумови для включення туди ж Херсонської та Запорізької областей чи їхньої частини.

"З огляду на ситуацію на фронті зробити це для РФ буде вкрай важко з військової точки зору, – прогнозує Руслан Бізяєв. – Про політичні наслідки я взагалі мовчу. У будь-якому випадку ми входимо в новий виток загострення війни. Причому не лише на фронті. Слід бути готовими до продовження завдання ударів по об'єктах критичної інфраструктури".

Буде справжня "м'ясорубка", за якою зі страхом та панікою спостерігатимуть усі на планеті Земля

Лікар права, адвокат Іван Ліберман відзначає абсолютну неправомірність подібного роду псевдореферендумів. Що, на його думку, не зупинить Росію. Як і загрози нових санкцій та ще більшої ізоляції.

"Припускаю, що з 1 жовтня, після динамічного входу тимчасово окупованих територій України до складу РФ, країна-агресор розпочне нову – тотальну, масовану атаку – на територію всієї України. Причому це російська влада продовжить називати "спецоперацією", не оголошуючи війну офіційно", – прогнозує експерт.

Цілком імовірно, продовжує він, що спроба тотально знищити критичну інфраструктуру по всій Україні. У тому числі – удари по дамбах, телевежах, ТЕС, ТЕЦ і так далі.

"Не виключаю застосування хімічної, вакуумної та навіть тактичної ядерної зброї. Все вказує на такий алгоритм дій, – каже Іван Ліберман. – Не маю сумніву, що Україна у відповідь проведе повномасштабну мобілізацію. У результаті буде справжня "м'ясорубка", за якою зі страхом та панікою спостерігатимуть усі на планеті Земля. Зрештою, все закінчиться крахом саме агресора. Але до цього нам доведеться пережити ще серйозні випробування".

Читайте також на порталі "Коментарі" — вигнання Росії з Ради безпеки ООН та переформатування статутів ООН та ЄС: чи це реально.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 вересня 2022, 11:59

Посилюється рух до справжнього Маріуполя. Нещасні навіть не зрозуміють, що першопричина їм вказує на похідне: "ось, хто винен". Якби втік Боневтік, не було б так болісно, не було б такої м'ясорубки. Приречені, втративши майбутнє, так і не зрозуміють, чому? Чому не чіпають розкішні поселення? Чому уникнуть злої долі Львів та Тернопіль? Чому бункерним стало навіть краще жити? Чому партнери спільно усунули жадібних Вадатутських, які заважали отримувати левову частку? Заручники підуть до останнього українця, виправдовуючи першопричину та скиглячи на похідне. Злидні підуть у: всьо, просто як одноразовий інструмент глобального переділу.


Новини