Головна Новини Суспільство Війна з Росією Підраховані втрати Росії за вересень: ЗСУ встановили два рекорди
commentss НОВИНИ Всі новини

Підраховані втрати Росії за вересень: ЗСУ встановили два рекорди

Стало відомо, скільки армія РФ втратила на війні особового складу та військової техніки у вересні.

сьогодні, 11:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія у вересні втратила майже 40 тисяч військових у війні з Україною, що стало другим показником від початку повномасштабного вторгнення. Крім того, українські сили встановили одразу два рекорди за втратами Росії у категорії безпілотників та спецтехніки.

Підраховані втрати Росії за вересень: ЗСУ встановили два рекорди

Російські окупанти. Фото з відкритих джерел

Згідно з ресурсом russian-casualties.in.ua, який підраховує втрати РФ на основі даних Генштабу ЗСУ, Росія на війні в Україні за вересень втратила 38 130 своїх солдатів. Цей показник став другим від початку війни. Лідерство за втратами особового складу армії РФ тримає травень, тоді було знищено майже 39 тисяч російських військових. Середній показник втрат особового складу Росії на війні в Україні становить 20,4 тис. військових щомісячно.

У вересні українські сили встановили два рекорди за втратами Росії. Вперше з початку повномасштабного вторгнення було знищено 1815 російських безпілотників, що у понад три рази більше, ніж середні показники – 510 БПЛА. Інший рекорд ЗСУ встановлено за знищенною спецтехнікою – 323 одиниці при середньому показнику 104.

Також українська армія у вересні знищувала більше, ніж середні показники російські артсистеми – 1219 одиниць (середній показник 589), автотехніку – 1740 (801), танки – 291 (278) та ББМ – 787 (548). 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте озвучив втрати Росії на війні в Україні.

Також "Коментарі" писали про українські та російські втрати у військовій техніці за місяць боїв у Курські області. Крім того, Зеленський повідомив про втрати особового складу РФ за час військової операції на Курщині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини