Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під час ранкової атаки на Україну РФ не зуміла запустити всі ракети: що завадило
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час ранкової атаки на Україну РФ не зуміла запустити всі ракети: що завадило

Росіяни не змогли використати "Калібри" для обстрілу України, бо завадив шторм на морі

13 січня 2024, 13:07
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська під час ранкової атаки не використовували крилатих ракет "Калібр" морського базування. Причиною цього став сильний шторм на морі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла спікера Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Під час ранкової атаки на Україну РФ не зуміла запустити всі ракети: що завадило

Ракетний удар. Фото: з відкритих джерел

"Ворожа угруповання практично згорнуте, дві одиниці патрулюють у Чорному, одна в Азовському морі. Ракетоносії продовжують перебувати в пунктах базування. Штормова погода не дозволила їх використовувати протягом цієї атаки", — пояснила спікер.

Наталія Гуменюк додала, що сьогоднішня атака майже не торкнулася півдня України. За її словами, на Миколаївщині збили ракету Х-101, попадань не було.

Гуменюк підсумувала, що окупанти, ймовірно, намагаються вивідати особливості протиповітряної оборони України.

Зазначимо, у ніч проти 13 січня російські терористи вдалися до чергового масованого обстрілу проти України. Сили протиповітряної оборони знищили 8 ракет. Про це йдеться у повідомленні Telegram-каналу Повітряних сил України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російські окупаційні війська продовжують атаки на українські позиції практично по всій лінії фронту. І навіть мають деякий поступ на сході та півдні. Водночас не припиняються ракетні, бомбові та дронові атаки. А тому постачання систем ППО мають вирішальне значення для України, наголошує Інститут вивчення війни (ISW). На тлі того, що у США триває блокування допомоги Україні, Німеччина закликає партнерів до ЄС збільшити підтримку нашої країни. Експерти оцінили для порталу "Коментарі" те, що відбувається на військовому та зовнішньополітичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини