Головна Новини Суспільство Війна з Росією Під час оборони "Азовсталі" Богуслаєв блокував поставку вертольота ГУР, - СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час оборони "Азовсталі" Богуслаєв блокував поставку вертольота ГУР, - СБУ

Президенту "Мотор Січі" висунуто нове звинувачення

28 березня 2023, 11:20
Поділіться публікацією:

СБУ встановила, що президент Мотор Січі блокував поставку бойового гелікоптера для ГУР МО у квітні 2022 року. Про це повідомляє пресслужба СБУ. Президентом "Мотор Січі" в цей час був В'ячеслав Богуслаєв. Саме в цей час тривала українська оборона Маріуполя та "Азовсталі", поранених з якої ГУР Міноборони вивозили вертольотами.

Під час оборони "Азовсталі" Богуслаєв блокував поставку вертольота ГУР, - СБУ

Блокування припадає на час оборони "Азовсталі", поранених з якої вивозили вертольотами

"У ході слідчих дій встановлено причетність високопосадовця до перешкоджання законній діяльності Сил оборони на користь країни-агресора, — повідомляє СБУ. — За даними слідства, у квітні минулого року він отримав замовлення від представників ГУР МО щодо оплатної передачі відомству гелікоптера типу МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті. Втім очільник промислового гіганта навмисно заблокував виконання відповідного державного замовлення. Для цього надав вказівку своїм підлеглим розібрати повітряне судно на деталі та приховати експлуатаційну документацію на нього".

Виконуючи розпорядження високопосадовця, працівники заводу зняли лопоті та вивели з ладу механізми вертольота, які відповідають за роботу несучого гвинта.

За даним фактом президенту АТ "Мотор Січ" додатково повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Оборона "Азовсталі" тривала з 18 березня до 20 травня 2022 року на території маріупольського металургійного комбінату "Азовсталь" і на прилеглій території та відбувалася в рамках боїв за Маріуполь під час російського вторгнення в Україну. Бої вели Збройні Сили України з одного боку, і окупаційні збройні сили РФ та підтримувана нею терористична організація так званої ДНР — з іншого.

ГУР розповів подробиці авіапрориву на "Азовсталь". Реалізація повітряного мосту між Україною та повністю оточеним гарнізоном "Азовсталі" дала змогу продовжити оборону азовської фортеці на місяць, що в свою чергу дало змогу відтягнути сили противника від Запоріжжя й Києва та виграло для України час для організації оборони. 

Раніше були опубліковані розмови Богуслаєва з російськими "кураторами".

Тим часом, стало відомо, що саме з оборони Бахмута може початися український контрнаступ. А британські Challenger 2 готові вирушити на фронт



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій

28 березня 2023, 13:14

Вважаю, що за такі дії цього мерзотника треба стратити, щоб іншим зрадникам було зрозуміло, що їх чекає.


Новини