Головна Новини Суспільство Війна з Росією ГУР розповів подробиці авіапрориву на "Азовсталь"
commentss НОВИНИ Всі новини

ГУР розповів подробиці авіапрориву на "Азовсталь"

В новому документальному фільмі "Небо"

9 березня 2023, 17:35
Поділіться публікацією:








Реалізація повітряного мосту між Україною та повністю оточеним гарнізоном "Азовсталі" дала змогу продовжити оборону азовської фортеці на місяць, що в свою чергу дало змогу відтягнути сили противника від Запоріжжя й Києва та виграло для України час для організації оборони. Таку думку висловив голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, повідомляють "Коментарі". Про це він заявив в новому документальному фільмі Артема Шевченка "Небо".

ГУР розповів подробиці авіапрориву на "Азовсталь"

Героїчна оборона "Азовсталі"

Загалом,  було здійснено сім бойових вильотів до міста Маріуполя — до "аеродрому підскоку", в районі Дніпра чи Запоріжжя, а потім через окуповану територію, вздовж моря та безпосередньо на "Азовсталь". За словами безпосередніх учасників польотів, вони здійснювалися на "злочинно низькій висоті" — іноді пілоти чіплялился колесами за дерева. Оскільки противник не очікував такої зухвалості від українських воїнів, перший польот був вдалим. На "Азовсталь" транспортним вертольотом було доставлено дві тонни вантажу — боєприпаси, ліки, супутниковий зв'язок. Завдяки останньому про героїчну оборону "Азовсталі" зміг дізнатися весь світ, а самі оборонці, каже Буданов, відчули, що країна про них не забула. Це надало їм моральних сил чинити опір. На зворотному шляху вертольотчики та бійці ГУР вивозили поранених бійців.

"Іншого варіанту, аніж прориватися до своїх через повітря, просто не існувало, — розказує в фільмі Буданов. — Оскільки на той час вся південна частина була окупована противником. Але у нас досить непогано побудована система розвідки, тому ми добре розуміли, де у противника знаходяться його нові засоби". 

Не всі вильоти були вдалими — три вертольоти були збиті противником, який після перший польотів посилив свою ППО навколо Маріуполя.

Фільм вже доступний до перегляду за посиланням.

Нагадаємо, що експерти підтвердили особистість Героя, вбитого рашистами за відмову зняти український шеврон та слова "Слава Україні".

Окрім цього, стало відомо про виявлення шанувальниці "руського міра" в лавах СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

xxxxx

9 березня 2023, 18:40

Секс без обязательств: без денег, все анонимно, реальные девки с реальными фото, без шлюx и кидал. Здесь девки сами хотят и первые пишут, я уже не первую снимаю здесь ----- https://min.lc/vix


Новини