Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перші ЗРК Gepard із Німеччини вже пішли в Україну: скільки ще отримаємо
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші ЗРК Gepard із Німеччини вже пішли в Україну: скільки ще отримаємо

Німеччина таки почала постачання раніше обіцяного озброєння

25 липня 2022, 13:40 comments1302
Поділіться публікацією:

Берлін розпочав постачання зенітних самохідних артилерійських установок Gepard до України. І перша партія такої зброї вже на території України у розташуванні ЗСУ. Як передає портал "Компентарії", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону поінформував міністр оборони Олексій Рєзніков.

Перші ЗРК Gepard із Німеччини вже пішли в Україну: скільки ще отримаємо

ЗРК GEPARD ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО

Міністр розповів, що на території України вже є перші три Gepard. Резніков пояснив, що це зенітно-ракетні комплекси, які дуже потрібні українській армії.

Раніше союзники України передали десятки тисяч патронів до Gepard і найближчим часом на Київ чекає 15 таких ЗРК 3 вже заїхали в Україну, і вони знаходяться в українських захисників.

Варто зазначити, що тиждень тому Німеччина надала список озброєння, яке готова поставити Україні і якраз у цьому списку значилося 30 ЗРК Gepard. Головна причина, через яку і виникла затримка з постачанням, – це проблеми зі снарядами. Німеччина не могла довго визначитися із постачальником боєприпасів до цього озброєння. У самій Німеччині було лише трохи менше 60 тисяч 35-мм снарядів, але після співпраці Німеччини та Норвегії вдалося знайти виробника, який може оперативно поставити додаткові боєприпаси. Виробник систем провів навчання українських військових. Тепер ЗРК Gepard зможе показати себе на полі бою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому визволення Херсонщини виб'є один із базових козирів РФ – коли розпочнеться активна фаза.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пішов 6 місяць повномасштабної війни: чи є шанс на її закінчення до кінця року – чого чекати на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини