Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перша спроба провалилась. Окупанти знову намагаються загнати на війну колаборантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша спроба провалилась. Окупанти знову намагаються загнати на війну колаборантів

На Запоріжжі росіяни змушують місцевих вступати в ряди окупаційної армії

23 серпня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники намагаються рекрутувати українців у так званий добровольчий батальйон ім. Судоплатова.

Перша спроба провалилась. Окупанти знову намагаються загнати на війну колаборантів

РФ агітує колаборантів воювати проти України. Фото з відкритих джерел

Як відзначає Центр національного спротиву, батальйон був створений з пропагандистською метою у 2022 році, але ніколи за кількістю особового складу батальйоном не був, а радше ротою, яка складалася з росіян та кілька десятків найманців. 

За даними Центру спротиву, місцеве населення не йшло до окупантів на службу, окрім кількох колаборантів. У результаті за два роки, через втрати та дезертирство, батальйону не існує, а є лише кримінальне провадження щодо розкрадання коштів на його утримання. Проте місцева окупаційна адміністрація не полишає надій набрати знову хоча б роту, на яку можна було би списувати кошти. Тому окупанти вчиняють злочин та намагаються рекрутувати місцеве населення, що забороняє міжнародне право.

Центр національного спротиву закликає ігнорувати ініціативи окупантів та не ставати "гарматним м’ясом" у загарбницькій війні Кремля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що головна причина успіхів РФ на Покровському напрямку — виснаження і брак бійців у ЗСУ. Про це виданню The Economist розповіли українські військові. За їхніми словами, є й інші причини успіхів росіян — перевага РФ у снарядах, російська тактика невеликих піхотних атак, КАБи, нові типи радіоелектронної боротьби, що застосовуються Росією, та "ідіотські" накази командування. Полковник Павло Федосенко розповів виданню, що першочергова причина – це все ж таки брак людей, які "не зроблені зі сталі".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ сповільнили наступальні дії у Курській області, на цьому напрямку настала стратегічна стабільність, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "На Курському напрямку настав час стратегічної стабільності. На рівні бригад йдуть бої за окремі населені пункти, але українці все ж бережуть сили та не повторюють практики цікавих, але безглуздих штурмів в стилі великого контрнаступу", — наголосив Микола Мельник.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини