Головна Новини Суспільство Війна з Росією Перед Путіним виникла значно більша загроза, ніж втрата якогось села в Курській області: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Перед Путіним виникла значно більша загроза, ніж втрата якогось села в Курській області: про що йдеться

Вперше після Другої світової війни у Росії проблеми із вторгненням на власну територію

13 серпня 2024, 16:12 comments12570
Поділіться публікацією:

Потім наскільки ефективна реакція Росії у Курській області уважно дивиться як Захід. На це уважно дивляться країни Сходу, країни Арабського світу і певною мірою навіть африканські країни. Вони дивляться і вже роблять відповідні висновки, які навряд чи сподобаються Путіну. Про це в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу розповів експерт програми "Міжнародна та внутрішня політика" аналітичного центру "Український інститут майбутнього" Ігор Тишкевич.

Перед Путіним виникла значно більша загроза, ніж втрата якогось села в Курській області: про що йдеться

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Експерт зазначив, річ у тому, що здатність будь-якої держави захищати власну територію – це одна з ключових ознак спроможності держави як такої.

"Відповідно, якщо Росія не зможе відновити свої кордони в Курській області і не може ефективно діяти, то в такому разі відповідні висновки щодо того, наскільки Росія може адекватно реагувати на виклики, у тому числі пов'язані з двосторонніми конфліктами з іншими державами, такі, буде зроблено і в Китаї, і в Японії, і в країнах Арабського світу. І це значно більша загроза для Путіна, ніж втрата якогось села у Курській області", – зазначив експерт.

Він нагадав, що після Другої світової війни жодна держава-світовий лідер не мала проблем із вторгненням на власну територію.

"Росія має такі проблеми і плюс на сьогоднішній день РФ не може адекватно зреагувати та нівелювати цю загрозу. Більше того, навіть боїться звертатися по допомогу до своїх партнерів, бо Путін так і не задіяв договору про колективну безпеку. Відповідно, ОДКБ залишається лише на папері. Однак, якби Путін апелював до своїх так званих союзників, не факт, що вони б прийшли на допомогу Російської Федерації", – зазначив Ігор Тишкевич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — брак солдатів для війни проти України, що посилюється, спонукає Росію підвищити бонуси за набір, щоб уникнути повторення непопулярної мобілізації. Однак поки що мало ознак того, що це працює. Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини