Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон зробив важливу заяву щодо навчання українських пілотів на F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон зробив важливу заяву щодо навчання українських пілотів на F-16

У Пентагоні заявили, що США готові навчати українських пілотів на F-16, якщо європейські партнери не встигатимуть

22 серпня 2023, 07:45
Поділіться публікацією:

США будуть готові оперативно включитися у процес навчання українських льотчиків на винищувачах F-16, якщо європейські союзники не встигатимуть із обіцяними раніше термінами. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявила заступник представника Пентагону Сабріна Сінгх.

Пентагон зробив важливу заяву щодо навчання українських пілотів на F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Ми відкриті для навчання пілотів, якщо тренувальні програми в Європі будуть заповнені. Така (Ред. – наша) умова. Данія та Нідерланди очолюють підготовку. Якщо у них не буде можливості вчити стільки пілотів, скільки захоче відправити Україна, тоді ми допоможемо з тренуванням у США", — заявила заступник представника Пентагону.

При цьому Сабріна Сінгх уточнила, що лише Київ вирішує, скільки українських пілотів мають пройти навчання на західних винищувачах. Немає обмеженої кількості пілотів, які готові навчити союзники.

У Пентагоні додали, що Україна не назвала остаточну кількість пілотів, яких хотіла б навчити. Остаточні списки ще формуються.

Сінгх наголосила, що обов'язковою умовою для українських пілотів має стати проходження програми володіння англійською мовою, це також триватиме деякий час.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Данії вказали на важливий нюанс, без чого передача Україні винищувачів неможлива.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські злітно-посадкові смуги збудовані з бетонних плит зі швами, які потрібно буде "загладжувати" перед отриманням західних винищувачів F-16. Також потрібно узгодити всі нюанси з логістикою та інфраструктурою, щоб у окупантів не з'явилася можливість знищити літаки на аеродромах. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини