Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон підготував ATACMS для України, але відправити не можуть: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон підготував ATACMS для України, але відправити не можуть: у чому причина

ATACMS може запускатися з тих же пускових установок, які Україна вже використовує для запуску ракет із GPS-наведенням партіями по шість штук одночасно

3 жовтня 2023, 14:50 comments2498
Поділіться публікацією:

Пентагон готовий хоч сьогодні передати Україні ракети далекого радіусу дії ATACMS, які давно запитуються нашими захисниками. Але зробити цього не може, тому що досі це рішення не схвалив президент США Джо Байден. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg", цитуючи заяву помічника міністра армії США із закупівель Дуга Буша.

Пентагон підготував ATACMS для України, але відправити не можуть: у чому причина

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

Помічник міністра армії США зазначив, що якщо надійде пряма вказівка з Білого дому, служба зреагує дуже швидко, бо вже підготувалася до такої команди.

Буш заявив, що ракети, які США відправлять, ідентифіковано. ATACMS може запускатися з тих самих пускових установок, які Україна вже використовує для запуску ракет із GPS-наведенням партіями по шість штук одночасно. Різниця лише в тому, що один ATACMS запускається залпом з однієї й тієї ж пускової установки.

Модифікації, необхідні для переобладнання пускової установки, "не такі вже й значні, деякі кабелі, деяке програмне забезпечення — це не суттєво", — сказав Буш.

"Ми готові, коли і якщо президент вирішить це зробити", — заявив чиновник.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Білий дім поки не підтверджує інформації, але в ЗМІ повним ходом поширюється інформація про те, що вже цього тижня США можуть схвалити передачу Україні "касетних" ATACMS. Чи можуть ці ракети змінити перебіг війни? Чи битиме Україна по Керченському мосту ATACMS? Видання "Коментарі" розібралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – жителям Росії, які не воюють на території України, не варто переживати через здобуття Україною далекобійних ракет ATACMS . Українські війська не будуть використовувати дану зброю для ударів територією РФ. Таку заяву в інтерв'ю газеті ABC зробив секретар РНБО Олексій Данілов.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

3 жовтня 2023, 14:05

Что-то сомневаюсь, что вообще передадут. если бы хотели - давно бы уже ракеты были на фронте. А так будут до бесконечности морочить голову и придумывать отмазки. Хорошо, конечно, если я ошибаюсь.


Новини