Головна Новини Суспільство Війна з Росією Пентагон готовий розпочати навчання ЗСУ на танках Abrams: названі терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон готовий розпочати навчання ЗСУ на танках Abrams: названі терміни

США почнуть вчити українців працювати з танками M1A1 Abrams протягом наступного тижня

24 травня 2023, 08:52 comments1033
Поділіться публікацією:

Українські захисники найближчим часом розпочнуть навчання на американських танках Abrams. Це відбудеться протягом найближчого тижня. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на спікера Пентагону Патріка Райдера в інтерв'ю "Голосу Америки".

Пентагон готовий розпочати навчання ЗСУ на танках Abrams: названі терміни

Танки Abrams. Фото: із відкритих джерел

Патрік Райдер розповів, що навчання українських танкістів розпочнеться "протягом наступного тижня або близько того".

За даними видання, близько 250 українських військових прибудуть до Німеччини, вони навчатимуться на американських Abrams. Цю інформацію журналістів підтвердили джерела у Пентагоні.

Варто зазначити, що США підтвердили, що виділять для України 31 танк Abrams в рамках танкової коаліції. Спочатку Пентагон заявив, що має намір замовити для українців нові танки, але згодом було ухвалено рішення передати Києву танки M1A1 Abrams. Їх модифікують для потреб ЗСУ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росіяни не відмовилися від своєї ідеї посилювати просування на Донбасі, оскільки до району Бахмута перекидається дуже багато їхніх військ. При цьому, згідно з даними Міноборони України, ЗСУ продовжують наступ навколо міста, у самому Бахмуті продовжує атакувати ПВК "Вагнер". Паралельно з цим розгортається дивна історія довкола ватажка цієї ПВК – Євгена Пригожина, якого, за деякими даними, Кремль намагається виставити зрадником. Про що говорить зараз навколо Бахмута і Пригожина – у військовому, політичному та інформаційному сенсі? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи виникла загроза режиму Путіна в РФ: у Німеччині дали відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини