Головна Новини Суспільство Війна з Росією Patriot невдовзі можуть перестати захищати українське небо: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Patriot невдовзі можуть перестати захищати українське небо: у чому причина

Patriot вже врятували тисячі життів українців

6 січня 2024, 15:40 comments3492
Поділіться публікацією:

Офіційні особи Білого дому та Пентагону попередили, що США скоро не зможуть утримувати українські батареї Patriot з ракетами-перехоплювачами, вартість яких може становити 2-4 млн. доларів за штуку. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "New York Times".

Patriot невдовзі можуть перестати захищати українське небо: у чому причина

ЗРК Patriot. Фото: із відкритих джерел

Журналісти взяли інтерв'ю в українського військового Володимира (він просив називати лише його ім'я через чутливість роботи його підрозділу), який працює з комплексом Patriot.

Боєць розповів, як 11 грудня о 4-й ранку радар зафіксував якусь аномалію – пізніше виявилося, що це російська балістична ракета, яка летить у напрямку Києва. У той час, поки мільйони людей спали в будинках, і вже не було часу, щоб подати тривожний сигнал, українські війська випустили кілька американських ракет Patriot. Ця ніч була успішною для української ППО.

"З огляду на те, що балістичні ракети викликають найбільше втрат, я думаю, що кількість врятованих життів під час війни йде на тисячі", — розповів військовий.

Володимир зазначив, що коли була збита перша російська балістична ракета – 4 травня – всі були дуже здивовані, але після цього "довіра до обладнання зросла". Воно й справді виявилося дуже ефективним. У травні та червні під час одних із найскладніших атак із застосуванням безпілотників, крилатих ракет, балістичних та гіперзвукових ракет дві українські батареї Patriot збили усі 34 балістичні ракети, які Росія випустила по столиці України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, скільки систем Patriot потрібно Україні для повного захисту.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чому росіяни полюють на Patriot — чи можуть у них закінчитися ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 січня 2024, 16:05

Чекаємо тепер роз'яснення корумпованих, а саме за що хвилюватись в першу чергу. За бункерну Хунту на захист якої не буде ракет і ми можемо позбутись Божих узурпаторів. Чи за самі установки які коштують мільярд і за якими полює Путін і які тепер не зможуть самі себе захистити.


Новини