Головна Новини Суспільство Війна з Росією Партнери готові передати винищувачі F-16: у ЗСУ розповіли, чому все одно доведеться почекати
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнери готові передати винищувачі F-16: у ЗСУ розповіли, чому все одно доведеться почекати

Києву необхідно комплексно підходити до вирішення питання розміщення західних винищувачів, зазначив речник Повітряних сил

25 січня 2024, 12:50 comments1592
Поділіться публікацією:

Західні партнери вже готові надавати Україні літаки F-16. Питання в тому, чи все готове, щоб вони працювали на нашій території. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат.

Партнери готові передати винищувачі F-16: у ЗСУ розповіли, чому все одно доведеться почекати

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Спікер пояснив, що для передачі Україні літаків потрібно мати не лише підготовлених пілотів, а й відповідну інфраструктуру та навчених інженерів. За словами спікера, одним із головних завдань F-16 відтіснятиме російську авіацію на лінії фронту та знищуватиме "Шахеди", які атакують Україну.

"Нам потрібно комплексно підходити до рішення (питання, — Ред.) їх розміщення в Україні, взяття на озброєння та бойове застосування. Звичайно, можна розглядати заяви європейських лідерів про їхню готовність передати нам літаки. Але просто їх передати, щоб вони перебували у нас територіально — це не той варіант, який нам підходить", — заявив Юрій Ігнат.

Крім того, він порадив не звертати уваги на відео в інтернеті, де нібито українські пілоти та пілотеси роблять акробатичні трюки на літаках F-16.

За його словами, це відео не з українськими військовими, а з американськими колегами чи просто з комп'ютерної гри. А такі відео – це, за словами Ігната, спроба "привернути увагу чи хайпанути".                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — чекаємо на F-16: до Міноборони України відповіли, чи вже готують аеродроми.

Також видання "Коментарі" повідомляло – літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини