Головна Новини Суспільство Війна з Росією Папа Римський знову закликає Україну та Росію зробити крок один до одного: про що заявив понтифік
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський знову закликає Україну та Росію зробити крок один до одного: про що заявив понтифік

Понтифік закликає Україну та Росію обміняти полонених "усіх на всіх"

13 травня 2024, 08:05
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск знову закликав Україну та Росію провести обмін усіма полоненими, пообіцявши посприяти процесу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Vatican News.

Папа Римський знову закликає Україну та Росію зробити крок один до одного: про що заявив понтифік

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

"У той час, коли ми святкуємо Вознесіння Воскреслого Господа, який дає нам свободу і хоче, щоб ми були вільними, я знову звертаюся із закликом до спільного обміну всіх полонених між Росією та Україною, запевняючи у готовності Святого Престолу посприяти будь-яким зусиллям у цьому напрямку , особливо щодо тяжко поранених та хворих", – заявив понтифік.

Франциск також зазначив, що молиться за мир в Україні, Ізраїлі, Палестині та М'янмі.

Це не вперше, коли папа римський закликає Москву та Київ до обміну полоненими за моделлю всіх на всіх. Вперше це сталося 31 березня на католицький Великдень. Тоді коордштаб поводження з військовополоненими заявив, що українська сторона неодноразово заявляла про свою готовність, але РФ не хоче повертати власних людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський зробив нову заяву про мирні переговори.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський повідомив, що у червні на саміті миру у Швейцарії будуть обговорені три ключові пункти: обмін полоненими, продовольча та ядерна безпека. Тим часом європейський вояж лідера КНР Сі Цзіньпіна, схоже, спрямований саме проти української формули світу. Такі висновки можна зробити і після відвідування Парижа, і після зустрічі з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Експерти розповіли порталу "Коментарі", що відбувається навколо процесу мирних переговорів – та які перспективи швейцарського саміту миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини