Головна Новини Суспільство Війна з Росією Падіння Іл-76: у ГУР назвали ймовірні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння Іл-76: у ГУР назвали ймовірні причини

У розвідці нагадали, що раніше росіяни неодноразово збивали свої літаки

25 січня 2024, 19:54
Поділіться публікацією:

Небо над Білгородською областю РФ, де сталося падіння російського літака Іл-76, закрите для цивільної авіації та не використовується у гуманітарних цілях. Про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов, передає портал "Коментарі".

Падіння Іл-76: у ГУР назвали ймовірні причини

У ГУР прокоментували падіння російського літака Іл-76. Фото з відкритих джерел

"Коли ми говоримо про Білгород, то використання цього летовища у так званих гуманітарних цілях, про які вони говорять, дуже дивно звучить. Для цивільної авіації небо там закрите. Це поруч з лінією фронту, територія Білгородщини фактично перебуває в режимі бойових дій. Білгородщина разом з Москвою і Кримом є в топі за насиченістю російськими засобами ППО, ПРО та розрахунками ПЗРК, які там активно використовуються", — розповів Андрій Юсов.

За словами представника ГУР, українським силам ППО доводилося неодноразово спостерігати, як росіяни збивали свої літаки.

"Того дня і Україна, і Росія використовувала свої безпілотники. Над Білгородом працювали українські розвідувальні БПЛА. Росіяни запускали дрони-камікадзе. За повідомленням російських джерел, фіксується інформація про роботу російського ППО проти начебто українських безпілотників, про це вони самі інформували та повідомляли", — додав Андрій Юсов.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Президент також дав доручення міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України про падіння Іл-76.

"Коментарі" також повідомляли, що російські окупанти продовжують залучати до війни проти України найманців з усіх країн світу, щоби мати можливість продовжувати свою загарбницьку політику. На тимчасово окупованих територіях Донецької області помічені найманці з Малайзії, яких супроводжує перекладач та колишні "вагнерівці".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини