Головна Новини Суспільство Війна з Росією Падіння російського Іл-76: Україна вимагатиме міжнародного розслідування
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння російського Іл-76: Україна вимагатиме міжнародного розслідування

Україна буде наполягати на міжнародному розслідуванні для встановлення причин падіння літака Іл-76

24 січня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що заслухав доповіді міністра оборони Рустема Умєрова, головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, керівника ГУР Кирила Буданова, голови СБУ Василя Малюка та начальника Генерального штабу ЗСУ Сергія Шаптали про ситуацію з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 та обмін полоненими. Про це Зеленський сказав у щоденному відеозверненні, передає портал "Коментарі"

Падіння російського Іл-76: Україна вимагатиме міжнародного розслідування

Зеленський прокоментував падіння російського літака Іл-76. Фото з відкритих джерел

"Очевидно, що росіяни граються із життями українських полонених, із почуттями рідних та з емоціями нашого суспільства. Потрібно встановити всі чіткі факти. Настільки, наскільки це можливо, враховуючи, що падіння літака сталося на російській території – поза нашим контролем", — наголосив Володимир Зеленський.

Президент повідомив, що заслухав Головкома та Генштаб щодо застосування Повітряних сил.

Володимир Зеленський зазначив, що ГУР займається зʼясуванням долі всіх полонених, а СБУ розслідує всі обставини.

Президент також дав доручення міністру закордонних справ Дмитру Кулебі поінформувати партнерів щодо наявних даних в України про падіння Іл-76.

"Наша держава буде наполягати на міжнародному розслідуванні", — додав Володимир Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через зростаючий дефіцит ракет для ППО Повітряні сили України змушені робити вибір, які російські ракети збивати, а які – пропускати, повідомив Джон Кірбі. Координатор Радбезу Білого дому наголосив, що РФ намагається перевантажувати системи ППО. Та попри це, відзначив він, ППО України наразі залишається ефективною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 січня 2024, 01:15

Потешна істота проспалась і Єрмак на мотузках вивів її щось пафосно збрехати. Пришли на брехні узурпувавши владу і все будують на брехні. В корупції навіть Порошенка перевершили в рази, а у того 15 років досвіду. Ця Хунта соціальних інженерів навчилась весь світ дурити. То паразитували на почутті провини: неонацистська пропаганда Портнікова-Соловйова стверджувала, що Росія напала, бо в нас ядрену зброю забрали. Зараз перевзулись і грають на страхах: мовляв, ми захищаємо усю Європу, якщо програємо, Путін і на НАТО нападе. А про те, що натівська ядрена зброя може відлякувати, ані слова - нова маніпуляція. І на Росії їм почали підігравати - підтверджують: так так нападемо і Аляска наша.

Navigator

25 січня 2024, 00:53

Жалкий клоун двумя ракетами убил своих же пленных солдат!!! Это очередное подтверждение, что для него народ и военнослужащие Украины это просто расходный биоматериал.


Новини