Головна Новини Суспільство Війна з Росією Отруєння дружини Кирила Буданова: що відомо наразі
commentss НОВИНИ Всі новини

Отруєння дружини Кирила Буданова: що відомо наразі

Отруєння дружини голови ГУР підтвердив прес-секретар ГУР Андрій Юсов

29 листопада 2023, 17:35
Поділіться публікацією:

Маріанна Буданова – дружина керівника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова – була госпіталізована із симптомами отруєння важкими металами. Першими ці відомості у вівторок, 28 листопада, опублікували кілька ЗМІ з посиланням на анонімні джерела у ГУР, повідомляють "Коментарі".

Отруєння дружини Кирила Буданова: що відомо наразі

Маріанна Буданова

Пізніше ці відомості підтвердив представник ГУР Андрій Юсов. Як він зазначив, важких наслідків отруєння вдалося уникнути, оскільки отруєння було вчасно помічено. Зараз її лікування практично вже закінчується, але деякий час вона ще перебуватиме на спостереженні у лікарів. Сам Кирило Буданов не постраждав.

Як розповів екс-керівник Служби зовнішньої розвідки України Валерій Кондратюк, в аналізах Буданової було виявлено токсичні речовини.

"Маю закриту інформацію, яка ще не була відома. Отруєння сталося важкими металами. Під час здачі аналізів було виявлено такі елементи, як миш'як та ртуть", — розповів Кондратюк в ефірі Radio NV.

За його даними, ознаки отруєння спостерігалися також у кількох високопосадовців відомства Буданова.

"Йдеться не про охоронців, які перебували, наприклад, з дружиною Буданова, а про не менш високопоставлених осіб — керівників окремих напрямків, які відповідальні саме за операції з Росії у Головному управлінні розвідки", — стверджує Кондратюк.

Цю інформацію у ГУР не підтверджують, але й не спростовують.

За даними DW, Маріанна Буданова народилася у селі Ставищі Київської області. За фахом вона психолог. Цього року Буданової виповнилося 30 років, і десять із них вона одружена з нинішнім головою ГУР Міноборони України Кирилом Будановим. В інтерв'ю журналу Elle, що вийшов у жовтні 2022 року, вона розповідала, що познайомилася з Будановим незадовго до Євромайдану, а тому "мирного часу як такого для сім'ї майже не було", адже чоловік з перших днів брав участь у силовій операції на Донбасі, де був двічі поранений. 2020 року Маріанна Буданова балотувалася від партії Віталія Кличка "УДАР". Вона висувала свою кандидатуру в одному із округів Голосіївського району Києва, але до Ради не потрапила. Через рік після тих виборів Буданова стала радницею мера з протидії корупції у сфері молодіжної політики та спорту, виконуючи обов'язки на громадських засадах.

Вже після початку вторгнення Кирило Буданов розповів The War Zone, що його дружина є "офіцером поліції" та викладає психологію в Академії МВС.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що Україна підозрює Росію у причетності до отруєння Буданової. За його словами, "це – головна гіпотеза".

Тим часом, росіяни продовжують заселяти окуповані території. За інформацією ЦНС, росіяни завезли на окуповані території понад 100 тисяч мігрантів із Азії.

Умеров розповів, що стане головною перевагою України та допоможе виграти війну.

А в Росії заявили про готовність війни проти НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини