Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оточення Маріуполя: з'явилася візуалізація героїчної оборони міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Оточення Маріуполя: з'явилася візуалізація героїчної оборони міста

Аналітики зробили детальну візуалізацію, як російські окупанти оточували Маріуполь

27 листопада 2023, 23:40 comments6494
Поділіться публікацією:








Експерти каналу TheWarArchive відтворили події, які у перші місяці російського повномасштабного вторгнення в Україну відбувалися у Маріуполі та навколо міста. Переклад відео аналітиків з детальною візуалізацією хронології подій опублікував канал Gray box, повідомляє портал "Коментарі".

Оточення Маріуполя: з'явилася візуалізація героїчної оборони міста

Оточення росіянами Маріуполя. Фото – скрін з відео

За словами заступника командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, відеоролик аналітиків відтворює кожен етап битви за Маріуполь.

"На відео — вся оборона міста, від перших російських кораблів в Азовському морі зранку 24 лютого до виходу Маріупольського гарнізону з "Азовсталі". Детально кожен етап цієї по-справжньому великої битви", — прокоментував Максим Жорін.

Майор ЗСУ зазначив, що візуалізація боїв за Маріуполь показує, наскільки були нерівні сили та несприятливі умови для українських воїнів, які, незважаючи ні на що, трималися та чинили опір росіянам.

Жорін додав, що "суспільство досі не до кінця усвідомлює, що саме зробив "Азов" в Маріуполі та чим вся країна зобов'язана захисникам на тій ділянці фронту".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупаційні війська суттєво наростили сили та активізувалися на Бахмутському напрямку. У ЗСУ вважають, що ключове завдання, яке зараз переслідують росіяни – повернути втрачені позиції. Ворог зібрав відповідні резерви та перейшов до атакуючих дій.

Також "Коментарі" писали, що немає жодної стратегічної мети у тому, щоб окупувати Авдіївку, але є інша мета – політична. І саме для того, щоб досягти цієї мети путінський режим кидає в топку війни величезні колони як живої сили, так і техніки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини