Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орбан назвав перший крок для закінчення війни в Україні: що пропонує прем'єр Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан назвав перший крок для закінчення війни в Україні: що пропонує прем'єр Угорщини

Прем'єр-міністр Угорщини пропонує припинити вогонь, а потім вести з Росією мирні переговори про закінчення війни в Україні.

6 вересня 2024, 16:12 comments1464
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повторив наративи російської пропаганди та заявив, що припинення вогню стане першим кроком для закінчення війни в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Орбан назвав перший крок для закінчення війни в Україні: що пропонує прем'єр Угорщини

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Віктор Орбан заявив, що не потрібно розраховувати на мирний план, який може закінчити війну в Україні. За словами угорського прем'єра, мир ніколи не настане, якщо не буде припинено вогонь. Навіть за умови, якщо обидві сторони заявлять про прийняття мирного плану. 

"Якщо ми чекатимемо мирного плану, прийнятого та погодженого обома сторонами, світу ніколи не буде. Першим кроком є не мирний план, це припинення вогню", — цитують російські ЗМІ Віктора Орбана.

Пропозиція припинити вогонь від Орбана не нова. У липні, під час свого першого з моменту повномасштабного вторгнення Росії, візиту до Києва, прем'єр-міністр Угорщини порадив Володимиру Зеленському припинити бойові дії, щоб почати мирні переговори з Росією для закінчення війни. Орбан заявив, що цінує мирні ініціативи України, але закликав змінити напрямок через вплив війни на Європу. 

Угорський прем'єр розповів, що Зеленський "трохи прохолодно" відреагував на пропозицію припинення вогню з Росією, але сказав, що "подумає" над нею. Сам Володимир Зеленський інтерв’ю Bloomberg відповів, що Україна не може просто так говорити про припинення вогню. За його словами, Україні потрібен план, адже "не може довіряти Путіну, бо для нас він вбивця й агресор". Зеленський додав, що Україна мала сотні зустрічей з Росією за багато років війни, зокрема і у межах Мінських угод, однак усі заходи щодо припинення вогню зривала Москва. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі оцінили спроби Орбана сприяти закінченню війни в Україні

Також "Коментарі" писали, що Орбан отримав "ляпас" від США за підтримку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини