Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо припинення вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо припинення вогню

Володимир Зеленський пояснив небезпеки, які можуть стояти за пропозиціями припинення вогню у війні в Україні.

4 липня 2024, 13:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відреагував на пропозиції щодо припинення вогню. Такі ініціативи висував прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. За його словами, припинення вогню могло б сприяти до переговорів з Росією та можливого закінчення війни.

Зеленський відповів на пропозицію Орбана щодо припинення вогню

Президент України Володимир Зеленський. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв’ю для видання Bloomberg відповів, чи розглядає Україна пропозиції щодо припинення вогню. За словами президента, Україна не може довіряти російському диктатору.

"Що стосується припинення вогню. У війні ми не можемо просто так говорити про припинення вогню. Для мене потрібен план і для наших людей. Ми не можемо довіряти Путіну, бо для нас він вбивця й агресор. Важливо, що Угорщина визнає, що Росія — агресор, що визнає територіальну цілісність і суверенітет України", – сказав Зеленський.

Президент вказав, що Україна мала сотні зустрічей з Росією за багато років війни, зокрема і у межах Мінських угод, однак усі заходи щодо припинення вогню зривала Москва. За словами Зеленського, Україні потрібен план, щоб українці знали, що Росія не нападе знову, однак навіть в такому випадку невідомо, хто стане гарантом безпеки України.

"Тобто я не хочу халепу для своєї держави. Ми і так у війні. Дати перевагу Росії сьогодні – це просто не можливо. Нам потрібно бути розумними. І важливо знов: хто за це буде нести відповідальність, окрім українців своїм життям? Яка країна?", — сказав президент.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Віктор Орбан розповів, як Зеленський відреагував на його ініціативу припинити вогонь для початку переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали про те, як президент Володимир Зеленскьий відповів на мирний план закінчення війни в Україні, який пропонує Дональд Трамп.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини