Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зеленський відповів на план Трампа щодо закінчення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів на план Трампа щодо закінчення війни в Україні

Володимир Зеленський закликав Дональда Трампа дати більше деталей щодо його швидкого плану закінчення війни в Україні.

3 липня 2024, 15:34
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Україна Володимир Зеленський прокоментував ініціативу Дональда Трампа щодо закінчення війни в Україні. План Трампа передбачає "шантаж" України для початку мирних переговорів з Росією, а також можливі територіальні поступки.

Зеленський відповів на план Трампа щодо закінчення війни в Україні

Реакція Зеленського на мирний план Трампа. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський в інтерв’ю Bloomberg Television відреагував на мирний план, який оголосили радники Трампа у випадку його перемоги на президентських виборах у США. Зеленський заявив, що Трамп має прямо вказати пункти свого швидкого плану закінчення війни.

"Якщо Трамп знає, як закінчити цю війну, він має сказати нам сьогодні. Якщо є ризики для української незалежності, якщо ми втратимо державність – ми хочемо бути до цього готові, ми хочемо знати", — сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що готовий зустрітись з Трампом для обговорення деталей його мирного плану, однак вказав, що будь-яка пропозиція має уникати порушення суверенітету нації.

"Вони не можуть планувати моє життя і життя наших людей і наших дітей. Ми хочемо зрозуміти, чи будемо мати в листопаді потужну підтримку США чи залишимося самі", — сказав Зеленський.

Також президент наголосив, що попри схвалений пакет допомоги від США на 61 млрд доларів, Україна довго чекає на допомогу. За словами Зеленського "це найбільша трагедія цієї війни, що між рішенням і реальним фактом ми справді дуже довго чекаємо".

Нагадаємо, що за словами радника Трампа Кіта Келлога, мирний план колишнього президента США полягає у "шантажі" України. США заблокують поставки зброї, якщо Україна не піде на переговори з Росією. Крім того, передбачається, що за планом Трампа, буде припинено вогонь по лінії фронту. За словами Келлога, це основа Трампа, яка передбачає закінчення війни за 24 години.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Зеленський відреагував на його пропозицію припинення вогню, щоб прискорити початок мирних переговорів з Росією.

Також "Коментарі" писали про речника Кремля Дмитрія Пєскова, який повідомив, чи веде Путін переговори з Трампом щодо його плану закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

3 липня 2024, 14:46

Владі вигідно РОКАМИ лякать чоловіків ТЦК..так і красти легше, і протестувать не будуть. Не виграєм ми цю війну без всього озброєння НАТО, людей...без ударів вглиб території рф по заводам ВПК..Тільки диванні патріоти цього не розуміють, або провокатори. Якщо буде війна на виснаження всім зрозуміло буде ставать питання демографії України і Росії - не в нашу користь! В підсумку: для простих людей Европа буде тільки тарифами, окопами; інша Европа для чиновників та їх сімей які не поспішають захищать заводи своїх батьків!


Новини