Головна Новини Суспільство Війна з Росією Орбан отримав ляпас за підтримку Росії: у США повідомили про рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан отримав ляпас за підтримку Росії: у США повідомили про рішення

У США стурбовані співпрацею уряду Угорщини та Кремля.

26 серпня 2024, 16:00 comments1068
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Посол США в Угорщині Девід Прессман повідомив про нові санкції США щодо низки компаній, які підтримують російську агресію. У списку опинились дві організації з Угорщини.

Орбан отримав ляпас за підтримку Росії: у США повідомили про рішення

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Фото з відкритих джерел

Американський посол Девід Пресман у соціальній мережі X розповів про запровадження нових санкцій проти угорських організацій.

"Сьогодні зустрівся з офіційними особами МЗС Угорщини, щоб повідомити їх, що Сполучені Штати запроваджують санкції проти низки компаній, у тому числі проти двох організацій в Угорщині", — повідомив Пресман.

Американський дипломат пояснив, що одна з угорських компаній бере участь у зміцненні російського енергетичного сектору, зокрема щодо будівництва АЕС в Угорщині, тоді як інша залучена до поставок "російській військовій машині". 

Пресман також розкритикував Угорщину, яка потрапляє усе більше в залежність від енергоресурсів РФ.

"Ми продовжуємо бути стурбовані рішеннями уряду Угорщини поглибити зв’язки з Кремлем і зберегти залежність Угорщини від російських енергоресурсів", — додав Пресман.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина пригрозила ЄС та вимагає зняти санкції. Представник офісу Орбана Ґерґелі Гуляш заявив, що Угорщина може спеціально відправляти мігрантів глибше в Європейський Союз, якщо Брюссель не скасує штраф для Будапешту.

Також "Коментарі" писали про першу реакцію Угорщини на прорив російського кордону та початок боїв у Курській області. Радник прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана Балаш Орбан заявив, що цьому не слід радіти, а обидві країни повинні сідати за стіл переговорів та дипломатичним шляхом закінчити війну в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини