Головна Новини Суспільство Війна з Росією Оптимізму більше немає: Папа Римський зробив тривожну заяву про війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Оптимізму більше немає: Папа Римський зробив тривожну заяву про війну в Україні

Папа Римський не знає, як примирити Україну та РФ, заявив, що війна в Україні, здається, "не має кінця"

30 червня 2023, 15:35 comments3970
Поділіться публікацією:

Папа Римський Франциск заявив, що у війні Росії проти України не видно кінця і закликав "прокладати шляхи миру". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Reuters".

Оптимізму більше немає: Папа Римський зробив тривожну заяву про війну в Україні

Папа Римський Франциск. Фото: з відкритих джерел

"Трагічна реальність цієї війни, яка, здається, не має кінця, вимагає від усіх спільних творчих зусиль, щоб уявити і прокладати шляхи миру", — заявив Папа релігійній делегації Константинопольського Патріарха.

У подальшій заяві Ватикану йдеться, що посланець Папи Римського, італійський кардинал Маттео Зуппі, завершив свої консультації у Москві, де зустрівся з одним із радників російського диктатора Володимира Путіна Юрієм Ушаковим та головою РПЦ патріархом Кирилом.

"(Ред. — візит був) спрямований на визначення гуманітарних ініціатив, які могли б відкрити шляхи до миру", — йдеться у повідомленні. Додається, що буде зроблено подальші кроки, але подробиць не наводиться.

Зазначимо, "Коментарі" писали про те, що спецпредставник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі зустрівся з дитячим омбудсменом РФ Марією Львовою-Бєловою, яку звинувачують у примусовій депортації українських дітей. Про зустріч повідомила сама Львова-Бєлова у Telegram, опублікувавши спільне фото.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Папа Римський Франциск заявив, що Ватикан бере участь у якійсь непублічній мирній місії, щоб "спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною". Про що свідчить ця заява? Що це може бути за непублічна місія? Яка ймовірність, що Київ та москву посадять цього року за стіл переговорів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини