Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Операція відплата" провалилася: Міноборони РФ розкритикували за брехню
commentss НОВИНИ Всі новини

"Операція відплата" провалилася: Міноборони РФ розкритикували за брехню

Експерти ISW зазначають, що Міноборони Росії розкритикували за брехню про "операцію відплати" у Краматорську

9 січня 2023, 07:20 comments1620
Поділіться публікацією:

У Росії критикували Міноборони РФ за те, що вона поширила фейкову заяву про "операцію відплати" в Краматорську. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Операція відплата" провалилася: Міноборони РФ розкритикували за брехню

Удар по Краматорську. Фото: мерія Краматорська

Американські експерти звертають увагу, що спроби Міноборони РФ стверджувати, що російські війська відповіли на український удар 31 грудня по російських позиціях у Макіївці, викликають подальше невдоволення у російському інформаційному просторі.

МО Росії оголосило 8 січня, що російські війська провели "операцію відплати" українським силам за удар 31 грудня по Макіївці, внаслідок якого загинуло до 400 мобілізованих солдатів через помилки російського командування та погану практику розосередження особового складу.

Міністерство оборони Росії помилково заявило, що удар у відповідь був направлений на кілька тимчасових пунктів дислокації українських військ у Краматорську, внаслідок якого загинуло понад 600 українських військовослужбовців.

Цю заяву спростували ЗСУ, а також іноземні журналісти.

Декілька російських військових блогерів негативно відреагували на заяву МО РФ, вказуючи на те, що вона часто представляє хибні заяви і критикуючи російське військове керівництво за сфабриковану історію з метою "відплати" за макіївський удар замість того, щоб притягнути російське керівництво до відповідальності за втрати.

В інституті зазначають, що реакція МО РФ на удар по Макіївці є продовженням моделі реагування на скарги і відплати, яка знову зробила російське військове керівництво об'єктом жорсткої критики за ведення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ПЦУ у Києво-Печерській Лаврі: чому це історична подія – про що говорить реакція Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини