Головна Новини Суспільство Війна з Росією Операція ГУР на Тендровській косі: які завдання виконали українські розвідники
commentss НОВИНИ Всі новини

Операція ГУР на Тендровській косі: які завдання виконали українські розвідники

Завдання, які покладалися на бійців, мають дати довгострокову перспективу

8 серпня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Українські розвідники на Тендровській косі, окрім відомих операцій, виконали низку таємних завдань. Вони спрямовані на довгострокову перспективу. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Операція ГУР на Тендровській косі: які завдання виконали українські розвідники

Операція ГУР на Тендрівській косі

"Було заявлено, що там виконали низку таємних завдань... Завдання, які покладалися на бійців, мають дати довгострокову перспективу. Розуміємо, що Чорне море ворог зараз не контролює настільки, наскільки він міг робити це рік тому. Це пов'язано з ударами по тих, хто перебуває. там системам ППО та удари по аеродромах", — зазначив Іван Тимочко.

Військовий наголосив, що також важливу роль відіграють удари по російських військових кораблях.

Тимочко додав, що такі операції потребують ретельної розвідки, що свідчить про наявність потужної агентурної мережі України у Криму.

"Це означає, що є наша хороша агентурна мережа у Криму. Вона дає можливість знати, де є "сліпі" плями" у російській системі контролю за морем", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — спад наступальних дій російських військ , які тривають зараз, розпочнеться за півтора – максимум два місяці. Потім українцям потрібно буде вибирати один із варіантів – сидіти та чекати чи діяти на випередження. Такий прогноз під час спілкування з випускниками Київської школи економіки озвучив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, пише Forbes Ukraine.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Буданов озвучив підрахунки росіян: на скільки Україні вистачить мобілізаційного ресурсу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини