Головна Новини Суспільство Війна з Росією "ООН вмерла": експерт прокоментував можливість запровадження миротворчого контингенту НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

"ООН вмерла": експерт прокоментував можливість запровадження миротворчого контингенту НАТО

Наразі ні миротворчі контингенти ООН, ні НАТО, і навіть пропозиції КНР, не зупинять війну, вважає експерт

27 квітня 2023, 11:33 comments1589
Поділіться публікацією:

Введення миротворчих контингентів НАТО та ООН в Україну є малоймовірним. Вони не здатні зупинити війну, як і миротворчі ініціативи КНР. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на військового експерта Олега Жданова.

"ООН вмерла": експерт прокоментував можливість запровадження миротворчого контингенту НАТО

Штаб-квартира ООН в Нью-Йорку

"Сьогодні переговорний процес неможливий, — каже Жданов. — ООН померла. Все. Поставте хрестик і запаліть свічку перед прапорцем Організації об'єднаних націй. Миротворчий контингент ООН запроваджується за мандатом ООН або за взаємною домовленістю країн, запроваджується лише на підставі згоди обох сторін. Росія сьогодні не зупиняється у своїх наступальних діях, до того ж є членом Ради безпеки ООН з правом вето. Про який миротворчий контингент може йтися сьогодні?".

Повторення сценарію Югославії, де було запроваджено миротворчий контингент НАТО після різанини у Сребрениці, Олег Жданов також вважає малоймовірним.

"У Югославії відбулася підміна і маніпуляція з боку Сполучених штатів, — каже Жданов. — Вони спочатку через ООН максимально обмежили мандат миротворчої місії ООН, потім, коли сталася різанина у Сребрениці, вони сказали, що місія марна. Тому "ми швидко зараз вводимо війська НАТО, щоб вони швидко там навели лад". І війська НАТО, практично за мандатом ООН, почали проводити операцію "з примусу до миру". Коли вони громили обидві сторони конфлікту, поки ті не викинули білий прапор. Тільки після цього пішли політико-дипломатичні кроки".

- Цілі війни настільки суперечливі, що знайти сьогодні компроміс (не є можливим — ред.), — підсумовує експерт.

При цьому Олег Жданов вкрай критично оцінює миротворчі ініціативи Китаю:

"Ось, бачите, як Китай намагається влізти зі своїми пропозиціями — "негайно припиніть вогонь". І до чого це призведе? До незакінченої війни. І що далі? Через п'ять років чи три роки Росія створить півторамільйонну армію, яку вони затвердили вже законодавчо, і рушить усією цією армією на нас?".

"Тому миротворчий контингент – це не про нас і не сьогодні", – також зазначає експерт.

Тим часом генсек НАТО закликав нарощувати виробництво зброї.

Рєзніков розповів, як відбуватимуться мирні переговори щодо припинення війни в Україні.

Ще один претендент на пост президента США закликав до перемир'я в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 квітня 2023, 11:23

Розумні люди казали про необхідність змін в Україні бо буде біда. І самі ж робили прогноз-висновок: Україну чекають все більш болючі удари, вона буде все більш страждати і втрачати, але змінюватись не погодиться і на себе відповідальність за події не візьме. Але життя буде все більш тиснути і обмежувати. От зараз порти які охороняли тушки типу Азова і через які йшли брудне щерно олія метал перекриті. ЄС запровадила свої заборони. Тобто з усіх сторін Зло зазнає обмеження.


Новини