Головна Новини Суспільство Війна з Росією Олексій Рєзніков заговорив башкирською мовою
commentss НОВИНИ Всі новини

Олексій Рєзніков заговорив башкирською мовою

Міністр оборони України звернувся до корінного населення Башкортостану на їх мові

23 травня 2023, 19:58
Поділіться публікацією:

Міністр оборони України Олексій Рєзніков звернувся до башкирів — тюркського корінного народу одноіменної республіки РФ — на їх мові. Про це повідомляють "Коментарі". Звернення російською та башкирською опубліковано на його сторінці в Фейсбук та інформаційним агентством "Інтерфакс".

Олексій Рєзніков заговорив башкирською мовою

Олексій Рєзніков

В своєму зверненні він згадав, що звернутися до корінного населення Башкортостану примусили дані щодо втрат російських загарбників в Україні. Серед регіонів Приволзького округу Росії за цими показниками перед веде республіка Башкортостан. З огляду на це, Рєзніков згадав, що його найкращим другом по службі в Радянській армії був башкир, тому він закликає цей народ покинути чужу для нього війну.

"Тисячі чоловіків з Башкирії загинули чи стали каліками. Ситуація мене вразила своєю абсурдністю. І підштовхнула написати свого роду звернення до мого товариша, всього башкирського народу та його справжніх лідерів. Сьогоднішня влада Уфи, дбаючи про особисту вигоду і працюючи в інтересах Кремля, наввипередки відправляє своїх людей на смерть", – каже Резніков.

"Виникає питання: за що башкири гинуть в Україні – далеко від свого будинку? Хіба українці – вороги башкирів? Ні. Українці зневажають громадянські, національні та культурні права башкир? Ні. Українці заважають розвитку башкирської мови? Ні. Українці зазіхають на історичні землі башкир? Ні. Українці привласнюють багатства, які дає земля башкир? Теж ні. Все це роблять інші люди. І вони мешкають не в Україні. А у Москві", — зазначає серед іншого Рєзніков.

"Віддайте нам воєнних злочинців. І тоді ми станемо союзниками у справі побудови кращого майбутнього для наших народів", – також закликав він.

Загальна чисельність башкирів у РФ — 1,67 млн осіб, з них у Башкортостані — понад 1,22 млн осіб. Прогнозується, що у випадку розпаду Росії башкири та поволзькі татари можуть утворити самостійні держави або союз держав.

Тим часом, у Росії створили союз проти Путіна: п’ять областей вимагають виходу зі складу РФ.

РДК назвали напрямки нових рейдів по території РФ: яким містам Росії слід приготуватись.

А в Європі закликали перетнути чергові "червоні лінії" щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини