Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Європі закликали перетнути чергові "червоні лінії" щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі закликали перетнути чергові "червоні лінії" щодо війни в Україні

Опозиція Німеччини закликала надати Україні нові ракети

23 травня 2023, 17:57
Поділіться публікацією:

Німецькі крилаті ракети типу Taurus варто надати Україні для боротьби з агресією Росії, впевнений полковник Бундесвера у відставці, експерт опозиційної партії Християнсько-демократичний союз із оборони Родеріх Кізеветтер. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

В Європі закликали перетнути чергові "червоні лінії" щодо війни в Україні

Далекобійні ракети Taurus

"Партнери України повинні зараз піти ва-банк і поставити Україні все, що Україна може задіяти для бою з одночасним, взаємопов'язаним використанням кількох видів озброєнь, і що є припустимим з точки зору міжнародного права", — сказав він в інтерв'ю, опублікованому у вівторок, 23 травня. Кізеветтер вважає, що Україні необхідно надати всі типи озброєнь, які використовувала б НАТО, "червоним лініям" тут не місце.

"Крилаті ракети Taurus з дальністю дії до 400-500 кілометрів стали б у зв'язку з цим дуже корисним внеском Німеччини", — каже він.

Крилаті ракети Taurus — німецький аналог британських ракет Storm Shadow, які наразі Україна використовує проти ворога. Але відстань враження у Taurus навіть дещо більша, аніж у Storm Shadow, підкреслює фахівець з ракетної техніки Університету Осло Фабіан Гоффман. 

Як каже Кізеветтер, у ФРН не багато цих високоточних керованих ракет, але вони здатні суттєво покращити рівень ведення бою, давши армії України можливість вражати мілітарні об'єкти рашистів віддалені від лінії фронту.

"Близько 600 таких крилатих ракет були закуплені для Бундесверу 10 років тому, але тільки близько 150 з них досі готові до експлуатації", — каже він.

Він вважає, що їх було би "набагато корисніше використовувати в Україні, ніж зберігати в Німеччині". На думку Гоффмана, німецький оборонний концерн MBDA міг би збільшити обсяги виробництва ракет Taurus у разі прийняття урядом ФРН рішення про їхнє надання Україні.

Тим часом, у Росії створили союз проти Путіна: п’ять областей вимагають вийти зі складу РФ.

РДК назвали напрямки нових рейдів по території РФ. 

А Путін зробив нову заяву про "захист Донбасу" та історичну несправедливість. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини