Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти знову масовано атакували дронами Київ: усі подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти знову масовано атакували дронами Київ: усі подробиці

Росіяни здійснили вже десяту повітряну атаку на Київ за 19 днів травня

19 травня 2023, 07:07
Поділіться публікацією:

Російські війська вже традиційно спробували атакувати столицю України вночі. На цей раз замість ракет вирішили використовувати дрони-камікадзе "Shahed". Цього разу, за інформацією місцевої влади, всіх ворожих дронів було знищено на підльоті до столиці. Як повідомляє прес-служба КДВА, РФ застосувала тактику "у кілька хвиль" з короткими інтервалами між атаками.

Окупанти знову масовано атакували дронами Київ: усі подробиці

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що такою тактикою росіяни намагаються виснажити столичну систему ППО та психологічно вплинути на цивільних, зазначають у адміністрації.

"Всі виявлені повітряні цілі, які рухалися у напрямку Києва, були знищені силами та засобами нашої протиповітряної оборони. Ударів по Києву не допущено! Дякуємо захисникам неба за чудову роботу!", — йдеться у повідомленні КМВА.

Це вже десята повітряна атака на Київ за 19 днів травня – з інтервалом між останніми – менше доби.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні посилення ракетних обстрілів та атак дронами з боку РФ (а з початку травня лише Київ пережив дев'ять таких атак, які продовжуються по всій Україні – у ніч на 18 травня та вранці супротивник випустив 30 крилатих ракет), президент Володимир Зеленський закликав світ посилити військову підтримку України та збільшити тиск на Росію. Про що свідчить посилення ракетних атак РФ проти України? Яких ударів по країні-агресору можуть завдати наша країна, її традиційні союзники, а також, можливо, нові країни, які зважилися виступити проти російського божевілля? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – рух до Бахмута продовжується: у ЗСУ розповіли, скільки вдалося відвоювати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини