Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти знову активізувалися на території Запорізької АЕС: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти знову активізувалися на території Запорізької АЕС: що відбувається

Міноборони повідомляє, що російські війська мінують об'єкти на території Запорізької АЕС

12 липня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

У Міністерстві оборони України повідомили, що російські загарбники знову почали мінувати об'єкти на території Запорізької АЕС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Military Media Center.

Окупанти знову активізувалися на території Запорізької АЕС: що відбувається

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Мінування території ЗАЕС російськими окупантами є цілеспрямованим, створює стан небезпеки на ядерному об'єкті", — повідомляє Military Media Center.

За наявними даними, росіяни встановили керовані та некеровані протипіхотні міни у технічних приміщеннях та машинних залах станції.

Зазначимо, Україна та Росія одночасно звинуватили один одного в майбутньому підриві Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС), розташованої в тимчасово окупованому Енергодарі. Президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців та світової громадськості закликав світ, який слабко відреагував на теракт проти Каховської гідроелектростанції, зупинити нарешті зло, яке несе російська агресія. Що відбувається останнім часом довкола ЗАЕС? Як ситуація може розвиватись далі? Чим зумовлена млява реакція світу на чергову більш ніж реальну загрозу теракту глобального масштабу? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української розвідки Кирило Буданов вважає, що загроза теракту на Запорізькій АЕС, про яку багато говорилося останнім часом, зменшується. За словами голови ГУР, було вжито певних дій у цій сфері – як публічних, так і непублічних. З Вашингтона теж надійшов сигнал, що там уважно стежать за ситуацією навколо ЗАЕС та можливими провокаціями з боку окупаційних військ. Що можна сказати щодо ситуації навколо ЗАЕС останнім часом і на даний момент? Наскільки великі ризики? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини