Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти винайшли новий спосіб маскування мін "Лєпєсток"
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти винайшли новий спосіб маскування мін "Лєпєсток"

Громадян закликають бути вкрай обережними

сьогодні, 15:58
Поділіться публікацією:

Загарбники почали використовувати хитрі методи для маскування протипіхотних мін ПФМ-1 "Лєпєсток". Про це повідомляє Херсонська обласна військова адміністрація. 

Окупанти винайшли новий спосіб маскування мін "Лєпєсток"

Новий спосіб маскування мін. Фото: Херсонська ОВА

Вони обмазують вибухові пристрої клеєм та обсипають ґрунтом, пилюкою і листям, що робить їх майже невидимими. Через це міни можуть бути легко сплутані з камінням або звичайним сміттям.

Громадян закликають бути вкрай обережними. Не торкатися незнайомих предметів, особливо якщо вони виглядають підозріло. Обов’язково пояснювати дітям про небезпеку мін та інших вибухових пристроїв. Завжди дотримувася правил мінної безпеки.

Якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не наближайтеся до нього і не торкайтеся знахідки. Негайно відійдіть якомога далі і повідомте про небезпечну знахідку за номером 101. Ці прості кроки зможуть врятувати ваше життя. Пам’ятайте – ворог підступний! Будьте уважні та обережні!, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну місію в Україні. В ході зустрічі Шмигаль висловив вдячність Японії за підтримку резолюцій ООН, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, а також за підписання безпекової угоди. Японія забезпечить третину машин для розмінування в Україні до кінця року.

Крім того, в Україні було укладено перший контракт на розмінування сільськогосподарських земель в рамках державної програми. Про це повідомила Юлія Свириденко, Перший віцепрем'єр-міністр та Міністр економіки України, під час четвертого засідання Секторальної робочої групи з питань протимінної діяльності. Центр гуманітарного розмінування підписав угоду з переможцем аукціону — оператором протимінної діяльності "Українські сервіси розмінування". Цей оператор розміновуватиме площу в 86 гектарів у Шевченківській громаді Миколаївської області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини