Головна Новини Суспільство Війна з Росією Японія забезпечить третину машин для розмінування в Україні до кінця року
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія забезпечить третину машин для розмінування в Україні до кінця року

Україна є нині найбільш замінованою країною світу

сьогодні, 14:19
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із послом Японії Кунінорі Мацудою, який завершує свою дипломатичну місію в Україні. В ході зустрічі Шмигаль висловив вдячність Японії за підтримку резолюцій ООН, Формули миру Президента Володимира Зеленського, зокрема в частині ядерної безпеки, а також за підписання безпекової угоди.

Японія забезпечить третину машин для розмінування в Україні до кінця року

Денис Шмігаль із послом Японії Кунінорі Мацудою. Фото: kmu.gov.ua

Японія готова інвестувати в нашу державу. Готуємося до підписання угоди про захист інвестицій. Та очікуємо на відкриття офісу JETRO (Японської організації зовнішньої торгівлі) в Україні. Усі ці кроки сприятимуть активній співпраці між нашими бізнесами, — сказав Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр підкреслив, що Японія надає Україні значну допомогу, особливо в гуманітарній сфері. До кінця року третина всіх машин для розмінування в Україні будуть японського виробництва. Крім того, Японія робить вагомий внесок у медичну сферу України.

Вдячні японському Уряду за непохитну підтримку, зокрема під час головування в G7. Розраховуємо, що двосторонній діалог між нашими країнами продовжить активно розвиватися, — зазначив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр також висловив вдячність Японії за підтримку рішення країн G7 щодо надання Україні 50 мільярдів доларів від заморожених російських активів. 

Нагадаємо, у Болгарії відбулася важлива конференція, присвячена питанням протимінної безпеки в Чорному морі, в якій взяв участь командувач Військово-Морських Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа. Захід проходив в рамках міжнародних навчань "Сі Бриз 2024" і зібрав командувачів флотів США, Болгарії, Туреччини, Франції, а також представників НАТО і морських сил інших країн, включаючи Естонію, Швецію, Грецію, Італію та Японію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини