Головна Новини Суспільство Війна з Росією Розмінування Чорного моря: Україна вводить у дію п’ять тральщиків і три протимінні катери
commentss НОВИНИ Всі новини

Розмінування Чорного моря: Україна вводить у дію п’ять тральщиків і три протимінні катери

Україна відіграє ключову роль у розмінуванні Чорного моря

12 вересня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:

У Болгарії відбулася важлива конференція, присвячена питанням протимінної безпеки в Чорному морі, в якій взяв участь командувач Військово-Морських Сил України віцеадмірал Олексій Неїжпапа. Захід проходив в рамках міжнародних навчань "Сі Бриз 2024" і зібрав командувачів флотів США, Болгарії, Туреччини, Франції, а також представників НАТО і морських сил інших країн, включаючи Естонію, Швецію, Грецію, Італію та Японію. Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ.

Розмінування Чорного моря: Україна вводить у дію п’ять тральщиків і три протимінні катери

Міна в Чорному морі. Фото з відкритих джерел

Основною темою конференції було забезпечення протимінної безпеки в Чорному морі. Віцеадмірал Неїжпапа провів двосторонні зустрічі з ключовими військовими лідерами, зокрема з командувачем Шостого флоту США віцеадміралом Томасом Іші та командувачем ВМС Болгарії контрадміралом Кирилом Михайловим. Обговорення стосувалися безпеки України та зміцнення співпраці з партнерами в рамках коаліції для покращення морських можливостей України.

Неїжпапа підкреслив, що без залучення України до зусиль із забезпечення мінної безпеки в Чорному морі ефективність буде обмеженою. В найближчому майбутньому Україна посилить свої протимінні спроможності завдяки п'яти новим протимінним кораблям та трьом катерам, автономним системам та фахівцям з підводного розмінування. Віцеадмірал наголосив, що ці зусилля будуть спрямовані на успішне проведення масштабної протимінної операції під егідою НАТО, щоб зробити Чорне море вільним і безпечним для всіх.

Нагадаємо, 1 липня Туреччина, Румунія та Болгарія розпочали спільну операцію з пошуку мін у Чорному морі, щоб підвищити безпеку судноплавства у регіоні, зокрема для експорту зерна з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини