Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти вербують на ЗАЕС фахівців з «дружніх» країн
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти вербують на ЗАЕС фахівців з «дружніх» країн

На тимчасово окуповану Запорізьку АЕС, ймовірно, збираються завезти ремонтників з Білорусі

25 січня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Рашисти намагаються завербувати для роботи на ЗАЕС півтори сотні білоруських ремонтників. Окупанти все ще шукають персонал для функціонування станції, намагаючись хоч якось дати собі раду на ній. Тож є ймовірність, що загарбники привезуть на український атомний об’єкт близько 150 фахівців з ремонту, котрі працювали на Білоруській АЕС, пишуть "Коментарі".

Окупанти вербують на ЗАЕС фахівців з «дружніх» країн

Рашисти шукають персонал для Запорізької АЕС за кордоном

Як інформують в "Енергоатомі", фахівці для АЕС потрібні для того, щоб нашвидкуруч лагодити пошкодження, що виникають внаслідок обстрілів, які самі ж росіяни й влаштовують. А примусити українських атомників до співпраці російським окупантам ніяк не вдається. Навіть попри те, що намагаються діяти всілякими способами – від обіцянок "золотих гір" до погроз, залякування та полону – кількості кваліфікованого персоналу на станції катастрофічно бракує.

Як писали "Коментарі", росіяни зіткнулися з проблемою кадрового дефіциту, в який самі себе й загнали, заблокувавши доступ на станцію майже 1500 українських працівників ЗАЕС, а також через брак власних кадрів.

Окрім того, як йшлося на шпальтах "Коментарів", у ЗСУ повідомляють, що працівників Запорізької АЕС, які не захотіли отримувати російські паспорти та підписувати договір із "Росатомом", росіяни позбавили перепусток та доступу на підприємство. Відтак загарбники зайняті тим, що шукають росіян, які погодилися б переїхати на постійне місце проживання у Запорізьку область та могли працювати на ЗАЕС. Погодженим обіцяють житло та роботу з гарним окладом. Житло надають шляхом "націоналізації" квартир та будинків, з яких виїхали українці після окупації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

oooo

25 січня 2023, 16:36

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини