Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти терміново шукають заміну працівникам ЗАЕС: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти терміново шукають заміну працівникам ЗАЕС: що сталося

У Генштабі повідомляють, що росіяни шукають заміну працівникам ЗАЕС, які відмовилися отримувати паспорти РФ

11 січня 2023, 08:20 comments2322
Поділіться публікацією:

Російські окупанти зайняті тим, що шукають у Росії заміну 1,5 тис. працівникам Запорізької атомної електростанції. Незважаючи на погрози та вмовляння люди навідріз відмовилися отримувати російські паспорти. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Окупанти терміново шукають заміну працівникам ЗАЕС: що сталося

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

У звіті Генштабу йдеться, що росіяни не припиняють здійснювати моральний та фізичний тиск на працівників Запорізької АЕС. Росіяни постійно проводять роботу з населенням тимчасово окупованих територій, намагаються переконати людей, що Україна вже ніколи не відновить контроль над тимчасово втраченими територіями, ставлять перед фактом працівників ЗАЕС. В ультимативній формі агресор попереджає, що якщо працівники відмовляться від отримання російського громадянства, їм доведеться залишити своє місце роботи.

У ЗСУ повідомляють, що 1,5 тис. працівників Запорізької АЕС, які не захотіли отримувати російські паспорти та підписувати договір із "Росатомом", росіяни позбавили перепусток та доступу на підприємство.

Наразі загарбники зайняті тим, що шукають росіян, які погодилися б переїхати на постійне місце проживання у Запорізьку область та могли працювати на ЗАЕС. Погодженим обіцяють житло та роботу з гарним окладом. Житло надають шляхом "націоналізації" квартир та будинків, з яких виїхали українці після окупації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя російського генерала Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками. Експерти детально зналися на ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому стабілізація лінії фронту небезпечна для України – яка кульмінація битви за Бахмут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини