Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти в Запорізькій області вже депортували тисячі людей
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в Запорізькій області вже депортували тисячі людей

Згідно заяв окупантів, вони вже перемістили з Полог та інших населених пунктів області тисячі українців

11 травня 2023, 17:42
Поділіться публікацією:

Близько 12 тисяч жителів окупованої частини Запорізької області з 5 травня перемістили рашисти "вглиб регіону" з районів, які, ймовірно, будуть першими визволені Збройними силами України. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили окупанти.

Окупанти в Запорізькій області вже депортували тисячі людей

Пологи - одне з міст, звідки окупанти намагаються виселити людей

Раніше окупаційні органи влади заявили про намір перемістити близько 70 тисяч осіб з "прифронтової" ділянки анексованої частини Запорізької області. Рашисти запевняли (і продовжують це робити), що "переміщення" нібито відбувається "в рамках регіону". Але вже відомі дані про пропозиції переселення запоріжців до Ростовської області РФ та Дагестану.

Як повідомляють росЗМІ, з посиланням на первого заступника гауляйтера Запорізької області Сергія Толмачова, з 12 тисяч вже переміщених мешканців чотири тисячі було вивезено на автобусах і вісім тисяч полишили місце свого проживання нібито добровільно, на власному автотранспорті.

Мелітопольский міський голова Іван Федоров раніше наводив приклад російської агітації серед мешканців Плодородненської ОТГ.

"Пропонуємо евакуюватися родинам з дітьми (діти та один супроводжуючий) на Мелітополь, — йшлося в рашистському оголошенні, яке навів Іван Федоров. — І далі шефи відвозять до Дагестану, на березі, курортні місця".

"Ще раз звертаюся до мешканців окупованого Півдня: бережіть себе, не віддавайте дітей ворогу, а за можливості самостійно виїжджайте з окупації! Все буде Україна", — закликає земляків мелітопольский міський голова Іван Федоров.

Тим часом, Арестовича внесли до списку терористів.

Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції. 

А колишній німецький канцлер пішов на вечірку 9 травня у посольство Росії. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини