Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Курортна депортація": окупанти пропонують українцям виїжджати в Дагестан
commentss НОВИНИ Всі новини

"Курортна депортація": окупанти пропонують українцям виїжджати в Дагестан

В анексованій частині Запорізької області триває переселення населення, анонсоване окупантами

8 травня 2023, 21:48
Поділіться публікацією:

Мешканцям Мелітопольского району окупанти пропонують "евакуюватися" до Дагестану. Відповідні оголошення вони поширили в місцевих чатах. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Мелітопольского міського голову Івана Федорова.

"Курортна депортація": окупанти пропонують українцям виїжджати в Дагестан

Оголошення рашистів про переселення

"Пропонуємо евакуюватися родинам з дітьми (діти та один супроводжуючий) на Мелітополь, — йдеться в оголошенні, яке навів Іван Федоров. — І далі шефи відвозять до Дагестану, на березі, курортні місця".

Раніше, рашисти заявили, що "вирішили тимчасово перевезти мешканців 18 прифронтових населених пунктів углиб регіону". "Переміщення" населення окупаційна адміністрація запланувала з населених пунктів: Тимошівка, Смирнове, Тарасівка, Орлянське, Молочанськ, Куйбишеве (Кам'янка), Пришиб, Токмак, Мала Білозерка, Василівка, Велика Білозерка, Дніпрорудне, Михайлівка, Кам'янка-Дніпровська, Енергодар, Пологи, Кінські Роздори, Розівка.

Згодом, представник окупаційної адміністрації Козенко заявив, що вони хочуть переселити 70 тисяч осіб.

"Визначено мешканців районів, які підлягають переміщенню – це мешканці Куйбишевського, Пологівського, Токмацького районів, Василівка, Енергодар, Кам'янка-Дніпровка та Михайлівка", — заявляв рашист. 

За словами рашистів, переселення буде тимчасовим, добровільним і виключно "в рамках регіону". Але вже, за повідомленнями росЗМІ,  прийняти "переселенців" висловили готовність "влада" анексованого Криму та Ростовської області РФ. 

"Ще раз звертаюся до мешканців окупованого Півдня: бережіть себе, не віддавайте дітей ворогу, а за можливості самостійно виїжджайте з окупації! Все буде Україна", — закликає земляків мелітопольский міський голова Іван Федоров.

Тим часом, уряд Латвії може депортувати понад 20 тисяч громадян РФ. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини