Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти в шоці: школярі на захоплених територіях хочуть вивчати українську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти в шоці: школярі на захоплених територіях хочуть вивчати українську мову

Школярі на окупованих росіянами територіях не бояться відстоювати своє право вивчати рідну мову

22 листопада 2023, 19:56
Поділіться публікацією:

Російські загарбники на окупованих територіях несподівано з'ясували, що більшість місцевих школярів, попри тиск, хочуть вивчати українську мову. Як пише портал "Коментарі", про це повідомляє Центр національного спротиву.

Окупанти в шоці: школярі на захоплених територіях хочуть вивчати українську мову

Учні на окупованих територіях хочуть вчити українську мову. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє Спротив, українці на захоплених територіях, попри окупацію, продовжують боротися за свою самоідентичність.

"У школах на тимчасово окупованих територіях тимчасово дозволено отримувати уроки української мови, якщо є заява батьків. Попри тиск, який здійснюють на батьків, кількість заяв щодо вивчення української більше, ніж очікували у Кремлі", — повідомляє Центр. 

Зазначається, що через велику кількість заяв у школах не вистачає підручників з української мови. Для таких уроків росіяни надрукували підручники з розповідями про “братні народи” та виправдання окупації, однак кількість примірників завезли набагато менше, ніж виявилося бажаючих вивчати українську мову.

Як повідомили у Спротиві, так звана адміністрація поставила директорам підконтрольних шкіл завдання провести бесіди з батьками та переконати, аби їхні діти відмовилися від вивчення рідної мови.

Раніше портал "Коментарі" писав, що російські військовослужбовці у захопленому місті Токмак Запорізької області освоюють квартири з опаленням, тоді як у місті в більшості будинків другий рік поспіль немає опалення.

"Коментарі" також писали, що на тлі повідомлень про наступ росіян під Авдіївкою та на інших ділянках фронту на другому плані залишився український контрнаступ, який все ще триває.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини