Головна Новини Суспільство Війна з Росією ЗСУ можуть цього року взяти перехрестя доріг на Токмак: де може бути просування
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗСУ можуть цього року взяти перехрестя доріг на Токмак: де може бути просування

Мета ЗСУ залишається незмінною - просування у бік Токмака

6 листопада 2023, 11:40
Поділіться публікацією:

На тлі повідомлень про наступ росіян під Авдіївкою та на інших ділянках фронту на другому плані залишився український контрнаступ, який все ще триває. ЗСУ не стали у глуху оборону, а продовжують контратакувати. Де українська армія має успіхи і, де можливо, варто очікувати хороших новин ще цього року? Портал "Коментарі" вивчив цю тему, проаналізувавши думки експертів.

ЗСУ можуть цього року взяти перехрестя доріг на Токмак: де може бути просування

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

ЗСУ утримують одразу три плацдарми між Дніпром та річкою Конка

Військовий експерт Владислав Селезньов в інтерв'ю "РБК-Україна" висловив думку, що українські військові мають досить непогані перспективи в Херсонській області, де вони можуть мати відразу три плацдарми на лівому березі Дніпра.

Він уточнив, що українські бійці утримують одразу три плацдарми між Дніпром та річкою Конка. Перший – у районі Дач та Антонівського мосту практично поряд із окупованими Олешками, до яких поки що росіяни не підпускають. Другий – у районі залізничного мосту у напрямку сіл Піщанівка та Заплава, третій – на групі островів від Козачих Таборів до Кринок.

Владислав Селезньов зазначив, що ЗСУ перекидають річкою живу силу, але важку бронетехніку поки що перекинути не вдається. Росіянам дуже допомагає те, що вони мають можливість використовувати авіацію.

"Це означає, що нашим морпіхам на плацдармах буде дуже важко. Зокрема, поки що немає можливості навести понтонно-мостову переправу та забезпечити її постійну роботу. Для цього потрібно ще більше розширювати плацдарми та відтісняти ворожу артилерію", — констатував Селезньов.

ЗСУ почнуть рух на західному напрямку

Військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю сайту "Обозреватель" зазначив, що українська армія може ще до Нового року взяти під свій контроль важливе перехрестя доріг на Токмак – просунутися у бік залізничного вузла та перекрити сухопутний коридор окупантів із тимчасово окупованого Криму. Лінія вздовж цього залізничного вузла — це головний сухопутний коридор Росії з Криму, яким противник перекидає бронетехніку в глибину фронту. Тому вибити такі можливості у ворога дуже важливо.

Експерт пояснив, що земля на цьому напрямі не така, як на Донбасі. Тому ЗСУ зможуть легко рухатись на гусеничній техніці навіть у період дощів. Така перспектива дає змогу зробити обережний оптимістичний прогноз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто в оточенні Зеленського просуває ідею переговорів із РФ: про що говорить позиція Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Полон

6 листопада 2023, 11:57

Лучше вам сдаться ,какой там перекрёсток на Токмак?


Новини