Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти позбавили українців відпочинку на морському узбережжі країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти позбавили українців відпочинку на морському узбережжі країни

Територіальне море України – заміноване. А підрив однієї морської міни може уражати усе живе на відстані до кілометра

23 травня 2023, 13:05
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі  розповіла начальниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталя Гуменюк, пишуть "Коментарі".

Окупанти позбавили українців відпочинку на морському узбережжі країни

Міни у Чорному морі. Фото з відкритих джерел

"Небезпека все ще дуже потужна, тому що море заміноване. Територіальне море України, зокрема, містить понад чотири сотні морських мін зважаючи на те, що саме російські війська, коли проголосили про цю небезпеку, означили кількість мін, яку знає тільки той, хто замінував море", — підкреслила Гуменюк.

Трапляється, що вибухонебезпечні предмети вибухають не контрольовано, і можуть завдати шкоди узбережжю на відстані до 200 метрів,  у воді ж, ця відстань може сягнути кілометра. Тож, відпочинок на узбережжях України– все ще небезпечний. З початку 2023 року було знищено понад два десятки мін на морському узбережжі. Як прогнозує начальниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь", в майбутньому росіяни вдаватимуться до застосування авіаударів по зонах відпочинку.

"Окупанти часто атакують саме рекреаційну зону, зону вздовж узбережжя. Про це свідчить аналітика прильотів, які були, зокрема, в одеському регіоні", — підсумувала Наталія Гуменюк.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним Самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко зібрався з силами і вирушив на килим до президента Кремля. Цілком можливо, для того, аби просити про відставку.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Через війну, Україна лідирує у забрудненості вибухонебезпечними предметами, серед інших країн світу Близько третини території української держави потребують детального обстеження на вибухонебезпечні предмети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини