Головна Новини Суспільство Війна з Росією Через війну, Україна лідирує у забрудненості вибухонебезпечними предметами, серед інших країн світу
commentss НОВИНИ Всі новини

Через війну, Україна лідирує у забрудненості вибухонебезпечними предметами, серед інших країн світу

Близько третини території української держави потребують детального обстеження на вибухонебезпечні предмети

23 травня 2023, 11:45
Поділіться публікацією:

Про це в Телеефірі повідомив старший офіцер відділу підтримки Адміністрації Державної спеціальної служби транспорту МО України підполковник Михайло Конопельнюк, пишуть "Коментарі".

Через війну, Україна лідирує у забрудненості вибухонебезпечними предметами, серед інших країн світу

Замінування України. Фото з відкритих джерел

Таким чином, через агресію РФ, Україна вважається найбільш замінованою, серед інших світових країн.

"На сьогодні обстеження потребують території площею в понад 174 тис. кв. км, з яких 14 тис. — це морські акваторії. А це майже третина України. Відновлення деокупованих територій, відбудова пошкоджених будинків, транспортної та критичної інфраструктури тощо, можливі тільки в разі проведення гуманітарного розмінування", — зауважує Михайло Конопельнюк.

За словами спікера, на деокупованих територіях триває активна робота щодо їх розмінування. На постах працюють три десятки груп Держспецтрансслужби.

"Більше ніж 30 саперних груп, з них 3 групи підводного розмінування Держспецтрансслужби працюють у  різних областях. А саме у — Харківській, Миколаївській, Херсонській, Чернігівській, Київській та інших регіонах", — додає підполковник.

Водночас, створено Центр протимінної діяльності та Центр розмінування при фондах Держспецтрансслужби МО України.

Як писали "Коментарі", — Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним Самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко зібрався з силами і вирушив на килим до президента Кремля. Цілком можливо, для того, аби просити про відставку.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — У Мексиці мільйони людей опинилися під загрозою через викид з небезпечного вулкана. Один із найстрашніших вулканів світу – Попокатепетль у Мексиці, знову "прокинувся".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини