Головна Новини Суспільство Війна з Росією Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним

Самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко зібрався з силами і вирушив на килим до президента Кремля. Цілком можливо, для того, аби просити про відставку

23 травня 2023, 10:35 comments2177
Поділіться публікацією:

Таку заяву в Телеефірі зробив російський політтехнолог Марат Гельман, пишуть "Коментарі".

Раптове одужання: самопроголошений президент Білорусі летить до Москви аби зустрітися з Путіним

Лукашенко і Путін. Фото з відкритих джерел

Візит до Росії приурочений "зірковому сходженню з дистанції", переконаний Гельман. Через проблеми зі здоров’ям Лукашенко хоче покинути пост "картопляного короля", однак йому не дозволяють цього робити. Схоже видовище уже траплялося у Москві, коли чимало губернаторів прийняли рішення піти у відставку та їм не дали цього зробити, пригрозивши державною зрадою.

"Вочевидь, є якась надія у жителів Білорусі, що вони не братимуть безпосередню участь у війні. Та ця червона лінія не була пройдена, зокрема й зусиллями Олександра Лукашенка. Тож зараз у Росії докладуть максимум сил, аби залучити білоруську армію до участі в бойових діях", – сказав Гельман.

За словами політтехнолога, навіть, якщо білорусів удасться залучити до "спеціальної воєнної операції", що малоймовірно, то це не допоможе покращити ситуацію солдатам РФ на фронті.

"Самовпевненість Кремлівського президента зробила з нього дурника і стане причиною військової поразки Росії. Путін – злодій, але він достатньо недалекий. Це така особлива особливість дурних людей, яка підштовхує їх до програшу", – підкреслив Гельман.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Чи вплине якось ймовірна хвороба Лукашенка на перебіг війни в Україні, — думка громадськості. Чи може відсутність Лукашенка якимось чином спровокувати напад білорусів на Україну та чи варто українській державі втручатися у внутрішні справи Білорусі. На запитання "чи має Україна допомогти білорусам позбавитись окупаційної влади Лукашенка військовим шляхом", опитані в травні 2023 відповіли: однозначно так – 13,8%; швидше так – 15,3%; швидше ні – 29,6%; точно ні – 28,6%; важко відповісти – 12,6%.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини