Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вплине якось ймовірна хвороба Лукашенка на перебіг війни в Україні, -думка громадськості
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вплине якось ймовірна хвороба Лукашенка на перебіг війни в Україні, -думка громадськості

Чи може відсутність Лукашенка якимось чином спровокувати напад білорусів на Україну та чи варто українській державі втручатися у внутрішні справи Білорусі

22 травня 2023, 12:35
Поділіться публікацією:

Відповіді на ці питання шукали серед українців, журналісти "Пульсу Тижня", пишуть "Коментарі".

Чи вплине якось ймовірна хвороба Лукашенка на перебіг війни в Україні, -думка громадськості

Лукашенко. Фото з відкритих джерел

Чутки про те, що самопроголошений білоруський лідер Олександр Лукашенко занедужав гуляють ЗМІ уже понад два тижні. Зважаючи на відомі й невідомі джерела, існує декілька версій, чим може бути хворий "картопляний король": це і проблеми з ендокринною системою, серцем, чи ймовірна вірусна недуга, що дала ускладнення. Так чи інакше, Лукашенко став менше з’являтися на публіці, а востаннє його помітили в масах 15 травня.

Як переконаний екс-працівник СБУ Іван Ступак, коментуючи 5-денну відсутність президента Білорусі, у разі смерті Лукашенка – КДБ Білорусі буде не під силу втримати окупаційний владний режим в країні. Це спровокує масові протести. Водночас, дехто з політологів стверджує,  що режим правління без Лукашенка, перейде у руки  - голови верхньої палати парламенту Наталії Кочанової.

Українці ж висловлюють власну позицію щодо того, як відсутність чи смерть Лукашенка вплине на ситуацію в нашій державі.

На запитання "чи має Україна допомогти білорусам позбавитись окупаційної влади Лукашенка військовим шляхом", опитані в травні 2023 відповіли: однозначно так – 13,8%; швидше так – 15,3%; швидше ні – 29,6%; точно ні – 28,6%; важко відповісти – 12,6%.

А от, щодо того, "як громадяни України оцінюють ймовірність нападу білоруської армії на територію української держави," респонденти, опитані у травні поточного року, відповіли:

Це точно відбудеться, вважають – 1,7%;

Це швидше відбудеться, думають – 5,7%;

Цього швидше не відбудеться, переконані – 57,0%;

Цього точно не відбудеться, зауважують – 26,2%;

Важко відповісти – 9,4%.

Як писали раніше "Коментарі", — Самопроголошений президент Білорусі став дедалі рідше з’являтися у масах, а ЗМІ "киплять" інформацією про його ймовірне занедужання. Водночас, нещодавно "картопляного короля" все ж помітили, кволого на людях. Білоруський опозиціонер Павло Латушко заявив, що у Лукашенка сильна вірусна інфекція.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини