Головна Новини Суспільство події У Мексиці мільйони людей опинилися під загрозою через викид з небезпечного вулкана
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мексиці мільйони людей опинилися під загрозою через викид з небезпечного вулкана

Один із найстрашніших вулканів світу – Попокатепетль у Мексиці, знову «прокинувся»

23 травня 2023, 10:10
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Reuters.

У Мексиці  мільйони людей опинилися під загрозою через викид з небезпечного вулкана

Вулкан Попокатепетль. Фото з відкритих джерел

Попокатепетль, на мові ацтеків значить "височина, що димить". Вулкан розташований за 70 км на південний захід від Мехіко, а довкола нього мешкає 22 мільйони людей. За інформацією видання, через активізацію небезпечного вулкана, довелося закрити ближній аеропорт Пуебла та скасувати навчання у школах. На дистанційку перейшло понад 100 000 учнів. А місцеві – змушені носити захисні маски. Усе через те, що Попокатепетль викинув подушку з попелу у висоту 10 км, яка вкрила ближні міста та населені пункти.

Як зауважує The Watchers, у момент викиду, було чутно шість вибухів різної потужності. А яскраві розпечені осколки осіли на схилах небезпечного вулкана. Мільйони людей закликали бути пильними та не виходити на вулицю без захисту через шкоду попелу та газів, що викидає Попокатепетль. Також місцевим заборонили підніматися на вулкан, й застерегли, аби ті, у разі дощової погоди не гуляли ярами, де можливі зсуви. Якщо вулкан і далі поводитиметься неспокійно, влада Мексики замислюється над евакуацією населення.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — Італійське місто Катанія змушена закрити свій аеропорт через активність вулкана Етна, який вкрив населений пункт великим шаром попелу. Через нову активність вулкана Етна на Сицилії, аеропорт в італійському місті Катанія закрили на кілька годин або до часу завершення виверження.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Потужний підводний землетрус у Японії: мешканці готуються до цунамі За наявними даними, магнітуду землетрусу було оцінено в 5,3 за шкалою Ріхтера, що вважається досить великим і максимально насторожуючим показником.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини