Головна Новини Суспільство події Вулкан Етна прокинувся: в частині Італії закрили аеропорти
commentss НОВИНИ Всі новини

Вулкан Етна прокинувся: в частині Італії закрили аеропорти

Італійське місто Катанія змушена закрити свій аеропорт через активність вулкана Етна, який вкрив населений пункт великим шаром попелу.

22 травня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через нову активність вулкана Етна на Сицилії, аеропорт в італійському місті Катанія закрили на кілька годин або до часу завершення виверження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Вулкан Етна прокинувся: в частині Італії закрили аеропорти

Виверження вулкана. Фото з відкритих джерел

21 травня через активну діяльність вулкана його попіл вкрив злітні смуги аеропорту. Через це адміністрація аеропорту повідомила, що рейси до та з популярного туристичного міста будуть зупинені, поки не будуть відновленні безпечні умови для авіаперельотів. Окрім злітних смуг, попіл також вкрив також місцеві дахи будинків та автомобілі.

Експерти з Італійського інституту геофізики та вулканології підкреслили, що спостереженню за активністю вулкана заважають дощові хмари, які спостерігаються останніми днями в цьому районі.

Етна є одним з найактивніших вулканів у світі і становить реальну загрозу для жителів регіону. Його активність постійно помітна у формі виходу газу, пари та вивержень, під час яких він викидає магму та попіл. Цей вулкан має кілька кратерів, кожен з яких періодично активний. Це проблема для місцевого авіасполучення, яке часто призупиняється через вулканічні викиди.

Останнє велике виверження вулкана Етна відбулося в 1992 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в італійському регіоні Емілія-Романья вирує найбільша за останні 100 років повінь. Влада країни допомагає евакуювати понад 20 тис. людей.

Також "Коментарі" писали про величезний вулкан, який прокинувся у Росії: попіл накрив найближчі поселення, а висота викиду мас становить понад 20 км.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини