Головна Новини Суспільство Війна з Росією Окупанти повністю знеструмили Запорізьку АЕС: чим це загрожує
commentss НОВИНИ Всі новини

Окупанти повністю знеструмили Запорізьку АЕС: чим це загрожує

Всьоме з початку окупації української станції росіянами (4 березня 2022 року), ЗАЕС переходить у режим блекауту

22 травня 2023, 10:12 comments2850
Поділіться публікацією:

Запорізька АЕС повністю знеструмлена через нічні удари російських військ. Це сталося вже всьоме і загрожує аварією з радіаційними наслідками для всього світу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на прес-службу "Енергоатому".

Окупанти повністю знеструмили Запорізьку АЕС: чим це загрожує

Запорізька АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Внаслідок терористичних обстрілів рашистами в ніч проти 22 травня, о 5:26 відключилася остання високовольтна лінія передач Дніпровська 750кВ, з якої для власних потреб харчувалася тимчасово окупована Запорізька АЕС", — повідомляє "Енергоатом".

Зазначається, що через дії окупаційних військ ЗАЕС уде 7-й раз переводять у режим блекауту.

В "Енергоатомі" звертають увагу, що якщо окупанти нічого не робитимуть, то може статися велике лихо, адже на дизельних генераторах Запорізька АЕС може працювати не більше 10 діб. Вся проблема в тому, наголошують в "Енергоатомі", що якщо станція за ці 10 днів не буде знову підключена до системи зовнішнього живлення, то може статися аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Зазначимо, голова Міжнародного агентства ООН з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Ґроссі заявив, що під час недавнього візиту на окуповану російськими військами Запорізьку АЕС став свідком військових приготувань. Який є вихід із ситуації? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на тимчасово окупованих територіях України триває підготовка до намічених на осінь виборів. У свою чергу глава Херсонської ОВА закликає готуватися до деокупації, акцентуючи, що ЗСУ вже на фінішній прямій. Про що говорять дії окупаційної влади (а точніше – Кремля, що стоїть за ними)? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини